A cipőfűző mint trendi öltözék kiegészítő. A színes, gumis fűzőktől a legmenőbb fűzési technikákig. Praktikák minden korosztálynak

Mi jut eszedbe a cipőfűzőről azon kívül, hogy Kosztolányi beválogatta a 10 legszebb magyar szó közé? A cipőfűző a fűzős cipők gyári tartozéka, sokak szemében a szükséges rossz. Pedig menő öltözék kiegészítő is lehet.

A cipőfűző gyárilag adott fűzős cipőkhöz, megvan a szerepe. Rengeteg cipőfűzési technika létezik, melyek más-más kinézetet kölcsönöznek a lábbelinek, s ha a cipőfűzőt váltogatjuk – legalábbis az eredetit lecseréljük -, a hatás fokozható.

Léteznek olyan cipőfűzők is, melyek kötésével nem kell bajlódni! A gumis cipőfűzők nemcsak a kisebbek (s a velük foglalkozó pedagógusok) életét könnyíthetjük meg, ezek a cipőfűzők nagyméretű lábbelikhez is illenek, de erről kicsit később.

Így segíthetsz kisovisnak, kisiskolásnak

Ha a gyerkőc még kisovis vagy kisiskolás és fűzős cipője van, segíthetünk nekik házi praktikával. Rövidáru boltokban pár száz forintért beszerezhető különböző színű gumi és sokféle zsinórvég. (Fontos, hogy a gumi átfűzhető legyen a lyukon, és kellően erős legyen, eszerint válogass!) Ezek az egyszerű kellékekkel belebújós cipőt varázsolhatsz például egy fűzős tornacsukából. Előnye, hogy a fűző nem fog kioldódni sportolás közben, a gyerek a zsinórvég segítségével könnyedén szabályozhatja, hogy a cipő mennyire legyen szoros vagy laza a lábán. Villámgyorsan ki- és bebújhat a cipőjébe.

Színes gumis cipőfűzők

Vannak persze profi megoldások is. Gumis cipőfűző is beszerezhető különböző színekben. Ezt is csak egyszer kell befűzni, és többé nem kell igazítani, húzni, kiengedni, mert tökéletesen illeszkedik a lábhoz. 

A magyar forgalmazó szerint a gumis cipőfűző használatával megelőzhető a lábfej duzzanata, a láb tökéletesen illeszkedik a cipőhöz, szorítás nélkül jó tartás érhető el, a fűző segíti az ortopéd és egyéb talpbetétek hatékonyságát is.

A cipőfűző trendi kiegészítője lehet az öltözékednek. Aligha találnál Ian Fieggennél hozzáértőbb szakértőt ebben a témában, az ausztrál férfi a cipőfűzés professzora (!).

Fieggen rengeteg hasznos praktikát mutat be a weboldalán. Nézd meg, hogyan köti meg a cipőt…

Nézz körül a honlapján; ha érdekel a téma, imádni fogod!

Cipőfűzés technikák >>

Cipőkötés technikák >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × három =

hirdetés