A természet ízletes kincse: a jótékony dió

Ha dióról beszélünk, legtöbbször egy finom sütemény jut az eszünkbe, leginkább a karácsonyi bejgli. Pedig jótékony hatása igazán nyersen érvényesül, hiszen így megtartja vitamin- és ásványi anyag tartalmát.

A dióbélnek kiemelkedően magas a vitamintartalma: jelentős A-, B5- és C-vitaminforrás. Gazdag ásványi anyagokban – főleg kálium-, foszfor- és kalciumtartalma jelentős -, ezért is érdemes fogyasztanunk.

Csökkenti a vér koleszterinszintjét. Parazitaölő, vértisztító hatású. Hatékonyan erősíti a legyengült, beteg szervezetet. Száraz, hűvös helyen sokáig tárolható, így rágcsálható egész évben. Tárolhatjuk mézben is, finom csemege.

Fotó: goodtoknow.co.uk

Fotó: kitchenfrau.com

Joghurtba, kefirbe vagy saláta közé keverve is ízletes.

Babicz Rita

Összeállította: Babicz Rita

 

Ajánló

Zöld dió lekvár

Mennyei ínyencségek zöld dióból >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × négy =

hirdetés