A természet ízletes kincse: a jótékony dió
Ha dióról beszélünk, legtöbbször egy finom sütemény jut az eszünkbe, leginkább a karácsonyi bejgli. Pedig jótékony hatása igazán nyersen érvényesül, hiszen így megtartja vitamin- és ásványi anyag tartalmát.
A dióbélnek kiemelkedően magas a vitamintartalma: jelentős A-, B5- és C-vitaminforrás. Gazdag ásványi anyagokban – főleg kálium-, foszfor- és kalciumtartalma jelentős -, ezért is érdemes fogyasztanunk.
Csökkenti a vér koleszterinszintjét. Parazitaölő, vértisztító hatású. Hatékonyan erősíti a legyengült, beteg szervezetet. Száraz, hűvös helyen sokáig tárolható, így rágcsálható egész évben. Tárolhatjuk mézben is, finom csemege.

Fotó: goodtoknow.co.uk

Fotó: kitchenfrau.com
Joghurtba, kefirbe vagy saláta közé keverve is ízletes.
Összeállította: Babicz Rita
Ajánló
Gondolatok, élmények életigenlőknek
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Több százezren olvasnak havonta. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.
Ide írhatod a véleményed!
Want to join the discussion?Feel free to contribute!