Segítség, a gyerek iskolás lett! 10 dolog, amit hidegvér és humorérzék nélkül nehéz elviselni

Még csak három hét telt el az iskolakezdés óta, de a kedves szülő máris szembetalálkozhat olyan helyzetekkel, történésekkel, melyek tökéletesen alkalmasak a nyugalom átmeneti vagy tartós megzavarására. Következzék 10 dolog, amin csak tudatos légzéstechnika, mantra (om-om-om) és elefántnyi önirónia segít (úgy ahogy) felülkerekedni.

A gyerek írni tanul. Lelkes. Napközi után is gyakorol. Szorgalma feletti büszkeséged határtalan. Rohan, hogy megmutassa tudományát, s akkor hirtelen megáll a szíved. Kb. 98 darab 2-es szám ékeskedik egy fontos hivatalos iratod hátoldalán, átütő fekete alkoholos filctollal kanyarítva.

22-horz1

Aggodalmaskodó anyaként azt hitted, hogy kicsikédet megviseli majd a váltás, időbe telik, mire megszokja az új közösséget. Forró öleléssel, bátorító puszival erősítenéd, amikor magára hagyod reggel az osztályteremben. Mire ő: mozdulatlanul áll, döbbenten, már-már megvetően figyeli kitárt karjaidat. Tekintetével üzeni:

– Ne mááár, anya! Muszáj ezt a haverok előtt?

Szeptember 2. óta (!) gyengéd érzelmeket táplál osztálytársa iránt. Lelkedre köti, hogy ne avass be senkit. Pár percre rá már a ház lakói, sőt, a szomszédok is tudják (tőle), hogy van egy lány, aki… Elvárja, hogy alvás előtt együtt ábrándozz vele a kislányról, és segíts megtervezni kettejük boldog közös jövőjét. (Nem félted a csalódástól, á, dehogy!)

Az egyik legjobb farmernadrágjába három formás lyukat vág ollóval, mert az osztálytársa erre kérte, s hülyeségre ugye nem illik nemet mondani.

Ha egy-egy játékát beviszi az iskolába, biztosra veheted, hogy az a dolgot nem látod soha többé, mert a., elajándékozza, b., elveszik, c., elkérik, d., (együttes erővel) tönkreteszik. Másoktól – a kölcsönösség jegyében – fura mód nem érkezik semmi…

Maréknyi, apró gumigranulátum szóródik az orrába a sportpályán.

Színes tetoválásokat rajzol a kézfejére filctollal, folytatólagosan: felsőruházatán is feltűnnek az absztrakt motívumok.

Egy-egy HB-s ceruza kettétörve érkezik haza. Brutális látvány. Nem mersz belegondolni, mi történhetett, kik vettek részt benne, járt-e komolyabb fizikai-lelki sérülésekkel.

cerka

Rábízod az úszáspénzt. Megtartja zsebpénznek. Ha mákod van, nem vesz belőle 25 nyalókát az iskolai büfében. (A sulibüfé kínálata külön cikket érdemelne a maga cukorka-, csoki-, szénsavas üdítő és chips hegyeivel…)

Ha hálátlan szülőként elfelejtenéd, mennyire csodálatos, hogy a gyermeked megszületett, él és boldogít, sebaj, suli után néha majd ezzel a mondattal fogad:

Anya, képzeld ma majdnem megfulladtam!

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − 11 =

hirdetés