A japánok kedvence: pocky, az ízesített pálcika
A pocky a japánok egyik kedvenc ropogtatnivalója. Az alapja ropiszerű kemény tésztapálcika, amit számtalan változatban, ízesítésben készítenek.
Hozzávalók
Kb. 90 db pálcikához, vagy 2 nagy gáztepsinyi adaghoz
120 g liszt
50 g vaj
50 g cukor
1 tojás
1 tk sütőpor
½ tk só
½ tk vanília kivonat
4 ek víz
150-150 g tej- és fehércsokoládé
1-2 tk japán matcha tea
pirított mandulaforgács, vagy tört mogyoró
Elkészítés
A puha vajat kihabosítjuk a vajjal és porcukorral, majd simára keverjük a tojással és a vanília kivonattal. Hozzákeverjük a vizet, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral és sóval összeszitált lisztet. Krémes, de nem folyós tésztát kell kapnunk, amit szedjünk kb. 3-4 mm átmérőjű sima csövű habzsákba. A tésztából dresszírozzunk kb. arasznyi hosszúságú tésztacsíkokat sütőpapírral bélel lemezre nagyjából egy centi távolságra egymástól, majd süssük meg a pálcikákat kb. 15 perc alatt 150-es hőfokon.
Süteményrácson hagyjuk kihűlni a pálcákat, majd mártsuk őket olvasztott ét-, illetve fehércsokiba. A pálcikákat forgassuk meg aprított mogyoróban, vagy szeletelt mandulában. Végül a pálcikákat sorakoztassuk fóliával bélelt tálcára, ahol a csoki meg tud dermedni.
Tipp
A fehércsokiba keverhetünk 1-2 evőkanál japán matcha teát, ettől a csoki fenséges teaízt kap, és zöld színű pálcikákat tudunk készíteni.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.