A japánok kedvence: pocky, az ízesített pálcika

A pocky a japánok egyik kedvenc ropogtatnivalója. A pocky alapja kemény tésztapálcika (mint a ropi), amit számtalan változatban, ízesítésben készítenek. Kész ropival is elkészíthető, ha lefejtjük róla a sót. Megsütni sem különösebben nehéz.

Hozzávalók

Kb. 90 db pálcikához, vagy 2 nagy gáztepsinyi adaghoz

120 g liszt

50 g vaj

50 g cukor

1 tojás

1 tk sütőpor

½ tk só

½ tk vanília kivonat

4 ek víz

150-150 g tej- és fehércsokoládé

1-2 tk japán matcha tea

pirított mandulaforgács, vagy törökmogyoró

Elkészítés

A puha vajat kihabosítjuk a vajjal és porcukorral, majd simára keverjük a tojással és a vanília kivonattal. Hozzákeverjük a vizet, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral és sóval összeszitált lisztet. Krémes, de nem folyós tésztát kell kapnunk, amit szedjünk kb. 3-4 mm átmérőjű sima csövű habzsákba. A tésztából dresszírozzunk kb. arasznyi hosszúságú tésztacsíkokat sütőpapírral bélel lemezre nagyjából egy centi távolságra egymástól, majd süssük meg a pálcikákat kb. 15 perc alatt 150-es hőfokon.

Süteményrácson hagyjuk kihűlni a pálcákat, majd mártsuk őket olvasztott ét-, illetve fehércsokiba. A pálcikákat forgassuk meg aprított mogyoróban, vagy szeletelt mandulában. Végül a pálcikákat sorakoztassuk fóliával bélelt tálcára, ahol a csoki meg tud dermedni.

Tipp

A fehércsokiba keverhetünk 1-2 evőkanál japán matcha teát, ettől a csoki fenséges teaízt kap, és zöld színű pálcikákat tudunk készíteni.

 

ildiKOKKI

Ildi KOKKI

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 4 =

hirdetés