„A legjobb 3 dolog, ami ma a suliban történt velem.” Optimista szemlélettel vezetett napló, nem csak kisdiákoknak

Az idei tanévet napló formájában szeretném megörökíteni, a fiam bevonásával. Megkértem, hogy egy kis füzetbe írja fel minden nap azt a 3 legjobb „dolgot”, ami történt vele az iskolában. Most még nagyon lelkes, két nap telt el, tudom, hogy lesznek nehezebb napok, időszakok, de próbálom rávezetni arra, hogy minden napban lehet találni valami jót.

A rossz élmények könnyebben rögzülnek; azt is fontosnak tartom, hogy elmondja, mi nyomja épp a lelkét… A naplóval nem a panaszkodásról szeretném leszoktatni, az optimista szemléletet szeretném ezzel a módszerrel elültetni benne. A naplóvezetésnek praktikus haszna is van: „minimalista” módon megörökítjük a tanévet, néhány év múlva jó lesz visszaolvasni, hogy 8 évesen mi foglalkoztatta, továbbá az írás, helyesírás otthoni gyakorláshoz is jó, naponta 2-3 percnél több időt nem kell rászánni.

A még írni nem tudó kisdiákok számára is vezethetünk hasonló naplót, kérdezzük meg tőlük és jegyezzük fel, mi volt a 3 legjobb dolog/élmény, ami aznap történt velük.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy + tizenkettő =

hirdetés