A legjobb feszesítő és alakformáló mozgásformák. Fitness bajnok tippjei

A sport nemcsak a külsőnket, de a pszichés állapotunkat is befolyásolja, sokkal energikusabbak és kiegyensúlyozottabbak lehetünk a rendszeres testmozgás által. Persze fontos, hogy olyan sportot válasszunk, amit szeretünk is. Surányi Nelly gyógytestnevelő tanár, Pilates oktató, fitness bajnok tippjei következnek.

A sportolás kiváló egészségmegőrző elfoglaltság, persze az esztétikai szempontok is lényegesek, sokan azért szánják rá magukat a rendszeres testmozgásra, mert szeretnék a testüket harmonikus módon alakítani, a megjelenésünket javítani. Bizonyos mozgásformák kifejezetten ezt a célt szolgálják, de ezek közül is ki lehet emelni néhányat, melyek különösen hatékonyak és kiválóan formálják a testet.

Pilates

A nők egyik legkedveltebb sportja szabad testmozgásokkal, erő- és nyújtógyakorlatokkal. A test minden izomzatát harmonikusan fejleszti. A Pilates javítja a testtartást, a rugalmasságot, tökéletes az alakformáláshoz! További jótékony hatása a speciális légzési technika. Az oktató elfogadása és szakértelme a Pilatesnél alapvető fontosságú. Ez a mozgásforma mindenki számára alkalmas, nemtől és életkortól függetlenül.

Úszás

Tökéletes sport testformálásához! Valójában az egyik legteljesebb sport, a cellulit elleni küzdelemben is segít. A vízben való hatékony mozgáshoz elengedhetetlen az összes izom egyidejű használata. 

Kerékpár

A kerékpározás tökéletesen alkalmas az izmok megerősítésére, formázására. Legalább 40 percig, heti 2 vagy 3 alkalommal kell kerékpározni, ha látványos eredményt akarunk elérni. Ez az egyik olyan mozgásforma, amely lehetővé teszi, hogy gyorsabban fogyasszuk a kalóriát, még akkor is, ha nem úgy tűnik. Miért? Mert a biciklizés jelentős izomerőt igényel – elsősorban a csípő, a combok és a fenék izomtónusát formálja.

Futás

A futás – mint tudjuk – remek mozgásforma az elme számára is, segít a stressz leküzdésében. A futás jó a szív- és érrendszer számára, a vérnyomásra pozitív hatást gyakorol, segít a magas vérnyomás leküzdésében, növeli a szív hatékonyságát. Ezek a pozitív hatások nem korlátozódnak a fizikai aktivitás pillanatára, később is fennmaradnak.

Testépítés

Mint annyi minden másban, a test esetében is nehéz meghatározni a „szépség” fogalmát. a testépítés hatékony alakformáló, lehetővé teszi, hogy egyetlen izmot vagy izomcsoportot fejlesszünk. A testépítésben semmi sem véletlen, ha a tökéletes szimmetria eléréséről van szó; a legjobb sportolók ezen a területen valóságos testművészek, széles ismeretekkel rendelkeznek az összes izomcsoportról és a megfelelő gyakorlatokról. A személyi edző szerepe elengedhetetlen.

Ugrókötelezés

Az ugrókötél sokak szemében játék, gyerekkori emlék, de reneszánszát éli. Kifejezetten trendi. Azon mozgásformák egyike, amelyik bárhol gyakorolható, ráadásul nem kerül pénzbe. Napi 20 perc ugrálással több száz kalóriát égethetünk el. Nagyon jó hatással van a láb és a fenék izmainak fejlődésére.

Ha ezeket az edzésformákat kombináljuk, biztos a siker!

Összeállította: Tolvaj Vica

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy + 15 =

hirdetés