A mi Lakásunk | Kreatív bőröndfelújítás

Hajdu Nóra hobbi lakberendezőnek tartja magát, tele van kreatív ötletekkel, melyeket többnyire meg is valósít. Egy-egy jól sikerült munkáját az Életszépítők Magazinon is bemutatjuk. Bemutatkozó összeállításában egy régi bőrönd felújítását ismerteti.

 

Nóráról

Pedagógus anyukával elkerülhetetlen volt, hogy dekorációk és kreatív apróságok között nőjek fel. Szabadidőmben szívesen készítek egészen egyszerű dekorációkat is, de nem áll távol tőlem a bútorfelújítás és a lakberendezés sem. Próbálom kihozni a legszebbet a környezet adta lehetőségekből, az egyszerű és költséghatékony megoldások híve vagyok. Rajongok a régiségekért, mostanság főleg ezek megmentése és újrahasznosítása foglalkoztat. 

Régi bőrönd felújítása

Régiségvásáron potom összegért jutottam hozzá az alábbi kopott, viseltes bőröndhöz. Egy kis textil és decoupage ragasztó segítségével új életet leheltem bele.

Alapos tisztítás után, a mintához igazodva ráhelyeztem a már beavatott textilt, majd lemértem és kivágtam a kellő mennyiséget.

Középről a szélek felé haladva ecsettel vittem fel a textil ragasztót a bőrönd felületére, és azonnal simítottam rá az anyagot.

A sarkaknál, széleknél és egyéb fém részeknél nem kentem fel ragasztót, a rásimítás után rögtön tapétavágóval (ismertebb nevén sniccer) távolítottam el a felesleges textilt.

 

 

 

 

 

 

Az oldalaknál aláhajtottam és egymásra ragasztottam az anyagot. Száradás után ezeken a felületeken és a széleken is még egy réteg ragasztóval kentem be, hogy biztosan illeszkedjen, és ne induljon foszlásnak az anyag.

Kevés idő és pénz ráfordításával sikerült egyedi és dekoratív bőröndöt készíteni.

Fotók: Hajdu Nóra

 

 

 

 

 

 

Hajdu Nóra

Nóri blogja | A mi Lakásunk

 

Ajánló

Ihletadó megoldások bútorfelújításhoz

Panellakás felújítás

A panellakás is lehet stílusos és egyedi Egy jól sikerült átalakítás – sok fotóval

 

 

hirdetés
1 válasz
  1. B.Erzsi
    B.Erzsi says:

    Kedves Nóri! Milyen decoupage ragasztót használtál az anyag bőröndre való felragasztásához?
    Váladzodat előre is köszönöm! B.Erzsi

    Válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

egy × 5 =

hirdetés