Hogy jól induljon a napod, reformáld meg a reggeleidet! Elmondjuk, mire figyelj!

Ha jól indul a reggel, nagy eséllyel szép lesz a napod is. A reggeli rutin ad egyfajta biztonságot, fontos, hogy a testedet és a lelkedet felkészítsd a napi kihívásokra.

Biztosan aludtál már el te is. Olyankor megy a kapkodás, a rohanás, kizökkensz a kis nyugalmi zónádból, stresszesen indul a nap. Kész, vége, innen már nincs feljebb…

Akár az utcán, vagy a metrón körbenézve is könnyedén meg tudod mondani, hogy ki tett aznap reggel eleget a rutinjának, és ki az, aki rohanva indult, illetve ha tüzetesebben körbenézel, még azt is meg tudod mondani, hogy kinek milyen szokásai vannak reggelente.

Ki az, aki minimum ötször nyomta le a szundit a telefonján, és ki az, aki minden reggelét futással kezdi. A képlet egyszerű: minden korosztálynak megvan a maga sajátos reggeli igénye, minden ember más szokásokhoz ragaszkodik. Nekem például közös tradícióm van a cicámmal. Együtt kelünk, én kávéval ő pedig reggelivel kezdi a napot. Hogy melyikünk csinálja jól? Egyértelműen ő!

Mindenkinek egy nyugodt reggelivel kellene kezdeni, de ez sajnos a rohanó reggelekbe sokaknak nem fér bele. Nekem sem sajnos, csupán a kávé, hogy erőm legyen a további készülődéshez. Nekem fontosabb, hogy kettővel több percet alhassak és nem szánok időt arra, hogy megegyek valamit, majd rohanva a lépcsőházban elmajszolok egy fél kiflit.

Érdemes átgondolni, hogy melyek azok a tevékenységek, amikre szükség van egy tökéletes nap eléréséhez, és annyi szundit engedélyezni magunknak, amennyi ezeket lehetővé teszi.

Nem fél perc kialakítani a megfelelő rutint, nálam is folyamatban van a helyes útra térés. Egy jó barátom például órákat tölt a fürdőben; neki az a fontos, hogy semmiképpen se legyen kócos a haja. Nekem ez másodrangú, de így szép és színes a világunk, hogy mindenkinek más jelenti ugyanazt. Jelen esetben az optimális nap indítást.

Íme, néhány olyan szokás, amitől jó eséllyel szebb lesz a napod!

Nyújtózz egy nagyot ébredés után!

Az izmaid nagyon hálásak lesznek, ha kapnak egy kis átmozgatást. Ha esetleg szoktál tornázni, edzeni, akkor érdemes ezt is reggelre időzíteni.

Reggelizz!

A reggeli a nap legfontosabb étkezése. Beindítja az anyagcserét, energiával lát el ebédig. Fontos, hiszen ébredés után a legaktívabb az agyi tevékenység; ha a testünk nem kap elég energiát, az elménk sem tud 100 százalékosan működni.

Ne légy morcos!

Ha a közelben van a párod, vagy a gyermeked, öleld meg!

Folyadékpótlás

Az éjszakai folyadékveszteséget érdemes egy pohár vízzel vagy teával pótolni.

Gondold végig a napodat!

Szánj párt percet arra, hogy átgondolod, mi vár rád aznap, és tervezd meg a vezérfonalat. Így könnyebben irányíthatod a teendőidet.

A fentiek nagyban hozzájárulhatnak egy kellemes naphoz, ha csak kettőt-hármat iktatsz be közülük, már előrébb vagy!

Szerző: Tolvaj Vica

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − 5 =

hirdetés