A tökéletes padlizsánkrém. Ínycsiklandó kenőke pirítósra, pitához
Érdemes kipróbálni ezt a receptet! Nem a megszokott pürésített változat, a padlizsán héja is belekerül – kiváló antioxidáns.
Hozzávalók
2 db közepes padlizsán
2 db közepes vöröshagyma
2 db paradicsom
6 gerezd fokhagyma
1 ek mustár
3 dl majonéz
1 ek worcestershire szósz
2 kk szárított bazsalikom (vagy friss bazsalikomlevél apróra vágva)
1 kk oregánó
1 kk őrölt chilli
só, bors ízlés szerint
Elkészítés
A padlizsánokat alaposan mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra, és vágjuk fel apró kockákra.
A vöröshagymát vágjuk apróra, majd kevés olívaolajon a bazsalikom felét hozzáadva dinszteljük meg.
Pár perc elteltével beletehetjük a padlizsánokat és a meghámozott, apróra kockázott paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk és takarékon pároljuk puhára. Vizet ne adjunk hozzá!
Kb. tíz perc elteltével vegyük magasabbra a hőfokot, keverjük a padlizsánhoz a mustárt, a worcestershire szószt, a maradék bazsalikomot, az oregánót, a borsot, a chilit, 4 gerezd zúzott fokhagymát és pirítsuk meg. Ha megpuhult, villával vagy burgonyanyomóval pépesítsük – ne turmixoljuk!
Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a majonézt és a 2 gerezd zúzott fokhagymát.
Lefedve tegyük néhány órára a hűtőbe. Friss zöldségekkel, pirítóssal vagy pitával fogyasszuk.
Tipp: ha a padlizsánt párolás előtt kevés cukorral vagy mézzel karamellizáljuk, még jobb íze lesz!
Recept, fotó: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem – Kreatív gasztroblog
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Receptajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.