A tökéletes padlizsánkrém. Ínycsiklandó kenőke pirítósra, pitához

Érdemes kipróbálni ezt a receptet! Nem a megszokott pürésített változat, a padlizsán héja is belekerül – kiváló antioxidáns.

Hozzávalók

2 db közepes padlizsán

2 db közepes vöröshagyma

2 db paradicsom

6 gerezd fokhagyma

1 ek mustár

3 dl majonéz

1 ek worcestershire szósz

2 kk szárított bazsalikom (vagy friss bazsalikomlevél apróra vágva)

1 kk oregánó

1 kk őrölt chilli

só, bors ízlés szerint

padlizsankrem1

Elkészítés

A padlizsánokat alaposan mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra, és vágjuk fel apró kockákra.

A vöröshagymát vágjuk apróra, majd kevés olívaolajon a bazsalikom felét hozzáadva dinszteljük meg.

Pár perc elteltével beletehetjük a padlizsánokat és a meghámozott, apróra kockázott paradicsomot is. Sózzuk, borsozzuk és takarékon pároljuk puhára. Vizet ne adjunk hozzá!

Kb. tíz perc elteltével vegyük magasabbra a hőfokot, keverjük a padlizsánhoz a mustárt, a worcestershire szószt, a maradék bazsalikomot, az oregánót, a borsot, a chilit, 4 gerezd zúzott fokhagymát és pirítsuk meg. Ha megpuhult, villával vagy burgonyanyomóval pépesítsük – ne turmixoljuk!

Hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a majonézt és a 2 gerezd zúzott fokhagymát.

Lefedve tegyük néhány órára a hűtőbe. Friss zöldségekkel, pirítóssal vagy pitával fogyasszuk.

Tipp: ha a padlizsánt párolás előtt kevés cukorral vagy mézzel karamellizáljuk, még jobb íze lesz!

Recept, fotó: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem – Kreatív gasztroblog

hirdetés 

hirdetés 

Receptajánló

Töltött batyu gyömbéres-­boros padlizsánnal

Töltött batyu gyömbéres-­boros padlizsánnal

Muszaka – Rakott padlizsán tofuval

Muszaka – Rakott padlizsán tofuval

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − 9 =

hirdetés