A vers így (is!) segít! „Kórházi szeretetcsomag”. Egészségügyi dolgozókat támogat a Versszínház™ májusi jótékonysági akciója

Turek Miklós előadóművész életét is alapjaiban változtatta meg a Covid-19. Személyes, tragikus vesztesége okán közvetlen közelről tapasztalta meg az orvosok és ápolók heroikus küzdelmét a járványhelyzetben. Elismerése és hálája jeléül a világhálón elérhető egyik előadása májusi bevételeit ajánlja fel az egészségügyi dolgozóknak a „Kórházi szeretetcsomag” Facebook csoporton keresztül.

A pandémia elején, amikor a színházak és közösségi terek bezártak, a Versszínház magyar költőket megelevenítő előadásai fokozatosan átkerültek az online térbe. A Versszínház Facebook oldalának 23 ezer fős közössége által közönségszavazással legnépszerűbbnek választott előadás májusi bevételéből vásárolt adományokat a „Kórházi szeretetcsomag” Facebook közösség szervezői juttatják majd el a covid ellátásban feladatot teljesítő egészségügyi dolgozók számára.

Az akciót támogató irodalom és színházkedvelők az alábbi linken csatlakozhatnak: versszinhaz.eu

Mi a Versszínház™?

Turek Miklós 2004-ben indult kulturális vállalkozása, mely magyar irodalomra épülő színházi előadások, verszenei előadások és az előadásokhoz is kapcsolható verskép kiállítások alkotásával és forgalmazásával foglalkozik. Jelenlegi együttműködő alkotói Turek Miklós színművész, Nágel Kornél grafikusművész, a MAKÁM és a KOSBOR együttesek, és Gerendás Péter zeneszerző. A Versszínház előadásai az elmúlt több mint másfél évtizedben mintegy 400 alkalommal kerültek már színpadra a magyarországiakon túl például Washington és New York, Ottawa és Torontó, London és Frankfurt színpadain.

Turek Miklós színművész 

2000-ben diplomázott a SZFE-n. Játszott többek között a Madách Színház, a Vígszínházban, a Győri Nemzeti Színházban, számos hazai és külföldi filmben és sorozatban, a nagyközönség mégis a reklámszerepeiből ismeri. Versszínházi munkáit több szakmai fesztivál díjával jutalmazták. Rendszeres közreműködője a magyar televízió kulturális műsorainak.

Web: www.turekmiklos.hu

A „Kórházi szeretetcsomag” Facebook közösségről 

Ez a csoport 2021. márciusában abból a célból jött létre, hogy támogassa és bátorítsa az egészségügyben dolgozókat covid idején, amikor a rendkívüli járványügyi ellátásban való folyamatos részvétel minden mértéket meghaladó pszichés és mentális terhet ró a kórházakban dolgozókra. Ennek a csoport szervezői által választott és működtetett módja, hogy banki utalások formájában fogad pénzbeli adományokat, melyet teljes egészében olyan szimpátia- és szeretet-pakkok beszerzésére fordít, melyeket a kórházakkal egyeztetett saját igényeknek, felmerülő kéréseknek megfelelően állít össze. A csomagokba nagyrészt csokoládé szeletek, kis kiszerelésű sós- és édes kekszek és sütemények, néhány dl-es üdítők és kávék kerülnek, illetve olyan kisebb, szerényebb anyagi ráfordítást igénylő kéréseket is megvalósítanak, mint pl alkoholos filc, golyós toll, vízforraló, kézkrém vagy tusfürdő.
A csoport szervezői minden kórházi csomag átadásakor gondoskodnak arról, hogy a finomságokon felül kerüljenek a csomagokba dolgozóknak szánt, megindító gyermekrajzok és olyan képeslapok, melyek bátorító üzenetekkel, hálatelt gondolatokkal, kitartásra buzdító sorokkal kívánnak visszajelzést és erőt adni a covid-ellátásban résztvevő kórházi személyzet valamennyi tagja előtt.

A csoport elérhetősége >>

 

Korábbi interjúnk

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 + tizennyolc =

hirdetés