A világ 15 leglátványosabb úszómedencéje

 

1. Alila Uluwatu, Bali, Indonézia

Szikla tetejére építették a feszített víztükrű medencét, amely szinte lebeg a térben. A medencéből egy minimalista – anyagát tekintve környezetbarát – dobozház (panorámás pihenőhely) emelkedik ki, amely, a medencéhez hasonlóan már-már ijesztően légies.

2. The Library, Koh Samui, Thaiföld

Élénkpiros színben pompázó medence! A víz tűnik vérvörösnek, de ez csak optikai csalódás, hiszen az ún. könyvtár medencét a szokatlanul élénk csempék színezték ilyenre. A hatást fokozzák a parton elhelyezett napernyők és -ágyak; napközben és éjszakai megvilágításban is káprázatos a látványt nyújt a medence a Chaweng tengerparton.

3. Pelican Hill, California, USA

Ez ​​a világ legnagyobb kör alakú medencéje! Átmérője 41,5 méter. A tervezőket a római Colosseum ihlette. Luxus a köbön.

4. Huvafen Fushi, Maldív-szigetek

Ez az egyik legnagyobb és legvarázslatosabb medence a Maldív-szigeteken. Itt alkalmazták először az úgynevezett száloptikás fénytechnikát: több, mint 1000 apró fénygömb világítja meg a medencét sötétedés után.

5. Nandana Villa, Grand Bahama, Bahama-szigetek

A végtelen óceán és az ehhez képest parányi medence találkozása. Minimalista komfort, semmi sallang, csak pár pálmafa (a festői képhez), feszített víztükör, kristálytisztaság és a hívogató Atlanti-óceán.

6. The Standard, Los Angeles, USA

Medence a felhők között az Angyalok városában? Majdnem! A full panorámás Standard éjszakánként szórakozóhelyként funkcionál, bár és táncparkett csatlakozik hozzá, nyitott kandallóval. Természetesen mozizni is lehet fürdőzés közben.

7. Paresa Phuket, Thaiföld

Végtelenített medence, végtelenített kilátással az Andamán-tengerre. A feszített víztükör csodálatosan visszatükrözi az égbolt nappali, éjszakai színeit, fényeit, közben az óceán halk moraja adja a zenei aláfestést. Itt elkölteni az estebédet…életre szóló élmény!

8. Punta Tragara, Capri, Olaszország

Egy gyönyörű medence Olaszországból, Kapri szigetéről. A medencéből teljes panoráma nyílik a legendás Faraglioni sziklákra. A luxushotelből kinyúló medencét egyik oldalról sziklák szegélyezik. Sok híresség megfordult itt az évtizedek folyamán, nem véletlenül…mediterrán álom!

9. Sanctuary Swala, Tanzánia

Afrika legtöbb államában a víz aranyat ér, de vannak helyek, ahol a turistáknak jut belőle bőven. Milyen lehet medencéből figyelni a vadon állatait? Aki a Tarangire Nemzeti Parkba téved, megmártózhat ebben a csodálatos úszómedencében – afrikai elefántokban, kudu antilopokban és a jellegzetes baobab fákban gyönyörködhet hűsölés közben.

10. Alila Ubud, Bali, Indonézia

Mi van a képen, medence, vagy tükör? Csodálatos ez a feszített víztükrű medence, joggal Bali egyik büszkesége. Rizsföldek felett, az Ayung folyó völgyében található, álomszép őskörnyezetben.

11. The St. Regis, Lhasa, Tibet

A vérvörös thaiföldi medence után egy aranyozott változat: Tibetből. A The Iridium Room 3657 méter magasságban épült meg. Az aranymedence mellett meditációs kertet alakítottak ki.

12. Skye, São Paolo, Brazília

Látványos vörös fénnyel szegélyezett tetőtéri medence, amely a Hotel Unique-hoz tartozik (luxus boutique hotel). A medencéből természetesen extra panoráma nyílik a brazil metropolisz felhőkarcolóira. A medence és közvetlen környezete – a bárral – éjszakánként bulihelyszínként funkcionál.

13. The Cambrian, Svájc

Fűtött szabadtéri úszómedence a svájci Alpokban. Pazar kilátással a környező, hófödte hegyekre…

14. The Park Hyderabad, India

Nem ilyennek képzeljük az indiai szállodákat, ugye? Pedig Indiában, ahogy a nyomor, úgy a luxus is jelen van régóta. Az indiaiak meghökkentik időnként a világot egy-egy fejlesztéssel. A feszített víztükrű medence 3D-s mozit kínál – a filmet a panoráma szolgáltatja, ugyanis pazar kilátás nyílik innen a Hussian Saggar tóra. A szálloda domináns színe a lila – a fejedelmi szín -, ez az árnyalat nemcsak a belső terekben, hanem kültéren is hangsúlyos, lilák a medence napozóágyai, a homlokzati lámpák és a medence fényei is lila színben tündökölnek.

Összeállításunk a CNN válogatása alapján készült

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × öt =

hirdetés