Adventi kalendáriumok papírtasakból

Hogy mikor készült, s kinek a nevéhez köthető az első adventi kalendárium, arról nem áll rendelkezésre pontos információ, más-más eredettörténet kering róla. Az első kalendáriumok között említik például az Adventcandle-t, a keresztény kultúrkörben ismert adventi koszorú elődjét is, amelyen nem 4, hanem 24 gyertya díszlett. A mai kalendárium elődjének tekinthető, apró ajándékokat – jobbára cukorkát, szentképeket – rejtő 24 ablakos adventi kalendáriumot állítólag 1902-ben adta ki a hamburgi St. Johannis nyomda, ami ajándékmellékletként került be a Neues Tagblatt Stuttgart c. helyi újságba. A másik elterjedt történet szerint az első kalendáriumot 1908-ban adta ki Gerhard Lang nyomdász, aki gyerekkori emlékét akarta továbbörökíteni, így voltaképpen az ő édesanyja tekinthető a kalendárium ötletgazdájának.

Adventi kalendáriumot készen is vehetünk, a bolti tucatváltozatok jobbára csokikockákat rejtenek, ezért a legjobb, ha magunk készítjük.

Huszonnégy 1-től 24-ig számozott csomagról kell gondoskodnunk december 1-ig. Mindegyikbe valami apróságot kell rejteni – családosoknak igazodva a gyermekek számához. A papírtasak ideális alap adventi kalendáriumhoz, ennek folytán meglehetősen népszerű megoldás az angolszász országokban is. A papírzacskók – a talpas és a talp nélküli változatok – kreatívan feldíszíthetők és elhelyezhetők a lakás kitüntetett pontján. Apró ajándékcsomagokat is készíthetünk adventi kalendáriumként.

 

Külföldi blogokról válogattunk néhány ötletes megoldást. 

Fotó: www.maedchenmitherz.de

Fotó: www.frenchiewraps.com

Fehér karácsonyfadísz szódabikarbóna, étkezési keményítő, víz felhasználásával >>

Fotó: www.ilovethisandthat.com

Fotó: www.junkinthetrunkvintagemarket.com

Fotó: www.lifeasahealthymom.blogspot.com

Fotó: www.oaxacaborn.com

Kakukktojás a sorban – jutazsák tasakot használtak hozzá.

Fotó: www.cherylstyle.com

www.tenjuneblog.com

Fotó: www.allisonwaken.com

Fotó: www.oneperfectdayblog.net

Fotó: www.mostlovelythings.com

Nyitókép: www.mostlovelythings.com

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − 11 =

hirdetés