Ajándékötletek karácsonyra. Rendhagyó ajánló, szerkesztőnk személyes kedvenceivel

Egy olyan időszakban, mint a mostani, amikor már csak pár napunk van karácsonyig, lehet a legkönnyebben beleesni abba a hibába, hogy amolyan „gyors”, „hirtelen” ajándékot vásárolunk. Azaz, gyorsan, sebtiben, amit még lehet, utolsó pillanatosként, hogy mindenképpen legyen mit adnunk, hogy ne érkezzünk sehova se üres kézzel.

A kérdés azonban felmerül, szükség van-e még arra az egyre, pont arra az egyre? Van még bármi értéke? Az impulzív vásárlást és a felesleges túlköltekezést megelőzendő, érdemes kicsit leülni, megnyugodni egy bögre tea mellett és ahelyett, hogy azon aggódnánk, már csak egy hét van karácsonyig, kicsit átkereteznénk a rendelkezésünkre álló időt, hiszen van még egy teljes hetünk, hogy szerethető és szép ajándékot adhassunk.

Nekem személy szerint idő volt, míg kialakítottam a kis ajándékrendszeremet, kinek mit és mikor, de egyetlen közös mindig volt bennük: nem maradhatott el, hogy személyessé tegyem őket: akár csomagolással, akár az ajándékkísérő megrajzolásával vagy megírásával, egy üzenet, egy hosszabb írás mellékelésével, merthogy akkor éreztem azt, hogy igazán adtam valamit, nem pedig csupán vettem.

Most pedig következzen egy rendhagyó, „ennek helye van a karácsonyfa alatt” gyűjtés, személyes kedvenceimből:

Ha könyv, akkor Kisgombos Könyvek

Egy kicsi, de annál minőségibb, biatorbágyi könyveskuckóról van szó, ahol könyvek mellett játékokat és helyi kézművesek termékeit is meg lehet vásárolni. Személyes kedvencem a Satoe Tone: Pipo utazása című könyvből készült print illusztrációk, melyekkel asztalt, falat lehet dekorálni. 

Magyar tervezők termékei – kávézással egybekötött vásárok

Három, olyan vásár kerül még megrendezésre december 21-én, ahol magyar alkotókkal, tervezőkkel személyesen találkozva válogathattok jobbnál jobb ajándékok közül, ráadásul mind olyan helyszínen, ahol előtte vagy utána csendben és nyugiban teázhattok vagy kávézhattok kedvetekre:

20 tervező költözik a családias hangulatú Lumen kávézóba.

A kezemura tökélyre fejlesztett kerámiái, amelyekből már évek óta szemezek egy-egy GORO bögrével és ShamoBags táskák azoknak, akik fenntartható szellemiségben választanának hasznos, mégis szemet gyönyörködtető meglepetéseket, zenei aláfestéssel a Dynamo-ban.

És további 6 tervezővel találkozhattok még a Szelence kávézóban is.

Ha jótékonykodnál

Van abban valami különleges, mikor olyan ajándékot adunk, amivel másokat is támogatunk, hiszen az örömszerzés, mondhatni megsokszorozódik.

Gyeptelepi kutyák támogatására, megsegítésére és az MFÖEK Alapítvány javára lehet adományt eljuttatni vagy apró ajándékokat vásárolni, mellyel a mentvények ellátását, orvosi vizsgálatait támogathatjátok.

A minden évben megrendezésre kerülő fércművek jótékonysági liciten egyedi ékszerekre lehet licitálni, a befolyt összeg pedig minden évben a Csodalámpa Alapítvány javára kerül felajánlásra.

Ha workshopot ajándékoznál

Igazán ígéretesnek hangzik a festőnövényekkel való ismerkedés és festés, mely a botanika szervezésében valósul meg és akár ajándékba is adható a januári, egész napos program.

De ha nem szeretnénk rögtön 2020-ba szaladni, akkor még idei programból is akad bőven, amelyből igazán különleges a szilveszteri virágkötés a Flowerpower kicsi, de annál hangulatosabb kávézójában.

Ha pedig szeretnéd ajándékodat személyessé tenni, azt vasárnap, december 22-én megteheted: akár karácsonyfadísznek szánod, akár ajándékkísérőként, mindenképp érdemes bepillantást nyerni az újrahasznosított karácsonyfadíszek készítésébe.

Ha élményt adnál

Sok-sok évvel ezelőtt, egyik karácsonykor beültünk a bátyámmal mozizni, aminek aztán hagyomány lett a vége. Semmi egyebet nem szoktam kérni karácsonykor, csak menjünk és nézzünk meg egy filmet. Valamiért a karácsonyi mozizásnak számomra különleges hangulata van, olyankor tényleg mindenki leenged, és hazafelé a legjobb megbeszélni, kinek mi tetszett.

Felfedező séták

Ráérősen sétálgatni, nézelődni az egyik legjobb dolgok közé tartozik, ha pedig még érdekességeket is hallhatunk eközben és igazán testközelből megismerhetjük a bennünket körülvevő épületeket és történetüket, az igazi ajándék. Az Imagine tematikus városnéző sétáival nemcsak Budapestet, hanem Pécset, Debrecent és Veszprémet is bebarangolhatjuk, szakszerű vezetéssel és érdekesebbnél érdekesebb történetekkel, ráadásul olyan tematikával, melyek közül mindenki talál kedvére valót.

Közös évrendezéshez a YearCompass különkiadása és nyomtatható változata is tökéletes, pláne, ha a csomagolást Te magad készíted. Ha pedig igazi élményt szeretnél, akár egy közösen megálmodott Spotify lejátszási listával még személyesebbé teheted a közös évrendezést.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

8 + hat =

hirdetés