Virágzik az istenpapucsa. Így készül az akácszörp
Ami egyből eszünkbe jut az akácról, az a méz. Pedig jó teának, szörpnek és ehetjük is a virágát.
Az akác májusban, júniusban virágzik. Többféle népies elnevezése van, ezek közül az egyik legszebb az istenpapucsa. Akácszörpöt a bodza szörphöz hasonlóan készíthetünk. Teaként kiváló köhögéscsillapító, görcsoldó, jó a gyomorsavra is.
Akácszörp
Hozzávalók
1 db 5 literes befőttes üveg
kb. 20 akácvirág
1 jól megmosott citrom felkarikázva
30-60 dkg cukor (ki mennyire szereti édesen)
3-4 gramm citromsav,vagy 30 citrompótló
Elkészítés
A befőttesüveget majdnem teleengedjük vízzel, beletesszük a cukrot, a citromot, az akácvirágot, a citromsavat. Időnként megkeverjük. A második napon leszűrjük, s máris fogyasztható!

Fotó: makkaskitchen.blogspot.com
Szöveg, fotók (ahol nincs külön jelölve): Babitz Rita
Gondolatok, élmények életigenlőknek
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Több százezren olvasnak havonta. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.
Ide írhatod a véleményed!
Want to join the discussion?Feel free to contribute!