Akácvirágos-rebarbarás tejfölös pite

A rebarbara évelő növény, szinte mindenütt megterem. A levele mérgező, de a szára – levélnyele – ehető; általában süteményeket, lekvárt, kompótot, szörpöt készítenek belőle. Savanykás-kesernyés íze miatt jól fűszerezhető, ideális hozzá a vanília, a gyömbér, a fahéj, továbbá jól párosítható friss édeskés-fanyar gyümölcsökkel. A rebarbarához remekül passzol az akác- vagy a bodzavirág is. Ez a recept telitalálat!

Hozzávalók 30 centi átmérőjű sütőformához

4 dl tejföl (vagy 3 dl tejföl és 1 dl tejszín)

2 dl tej

4 tojás

4+2 ek finomliszt (6 dkg+ 3 dkg)

8 ek cukor

40 dkg rebarbara

6 fürt akácvirág

liszt és vaj a forma kenéséhez

porcukor szóráshoz

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

Tisztítsuk meg a rebarbarát, a külső szálkás réteget távolítsuk el, s vágjuk le a végeit. Szeleteljük apróra, kb. ujjnyi vastagra. Az akácvirágokat keverjük a rebarbarához, szórjuk meg két evőkanálnyi liszttel, keverjük alaposan össze.

A tejfölt, a tejszínt, a tejet, a tojásokat, a cukrot és 4 evőkanál lisztet keverjük alaposan össze habverővel. Keverjük hozzá a rebarbarát és az akácvirágot, majd öntsük vajazott, lisztezett sütőformába a tésztát.

Előmelegített sütőben 160-180-as hőfokon kb. 40 percig süssük. Tálalás előtt hintsük meg porcukorral.

Recept: www.flat-cat.hu receptje alapján | Fotó: Babicz Rita

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − négy =

hirdetés