Aktuális kedvencünk: gesztenyés tejeskávé

Ha szereted a kávékülönlegességeket, ha szereted a gesztenyét, a kávét… A desszert és kávé élménye egyben.

Hozzávalók 2 adaghoz (2 x 2 dl)

100 g áttört gesztenyepüré (cukrozottat használtunk)

2 adag presszókávé

3 dl tej 

kb. 2 ek méz

Elkészítés

Főzz 2 adag presszókávét.

Öntsd fel 2 dl meleg tejjel, add hozzá a mézet és 80 g áttört gesztenyepürét. Kézi mixerrel keverd egyneművé. Két decis bögrébe kanalazz 2 evőkanál áttört gesztenyepürét, öntsd rá a gesztenyés tejeskávét. (Üvegbögrében jól mutat.)

Habosíts tejet (kézi mixerrel vagy kávéfőzővel), a tejhabot kanalazd a kávéra. Szórd meg kevés gesztenyepürével. Csokiöntetet is csorgathatsz rá, tejhab helyett pedig használhatsz tejszínhabot. 

Kanalazva „kell” inni. Nagyobb adagot is készíthetsz belőle – ez esetben adj hozzá több tejet. Kísérletezhetsz az arányokkal, van, aki fél adag presszókávéval szereti.

Kipróbáltuk tejjel is, tejes változatban is finom – ezt gyerekek is fogyaszthatják. Laktózmentes változathoz növényi tejekkel is lehet kísérletezni, a szójatejet és a zabtejet ajánljuk hozzá.

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 13 =

hirdetés