Alkotni jó! Kreatív hobbi alapanyagok húsvétra: variációk díszíthető tojásra

A húsvéti dekoráció elképzelhetetlen díszített tojás nélkül. Természetesen nemcsak tyúktojást lehet díszíteni. Tojások készülhetnek fából, műanyagból, hungarocellből, papírból, üvegből, ezek mindegyike beszerezhető a felkészült kreatív hobbi üzletekben. Érdemes velük kísérletezni, egyedi, tartós díszeket hozhatunk létre. A tojásdíszítés remek ünnepre hangoló időtöltés, átélhetjük az alkotás örömét, a gyerekeket is bevonhatunk a készítési folyamatba. 

A hungarocell tojás kirakható flitterrel, bevonható textillel, ún. foltbevonásos technikával, vagy körbetekerhető fonállal.

Az akasztórésszel kialakított üvegtojásra szép minták festhetők üvegfestékkel, kontúrozóval.

A nem átlátszó – általában fehér – műanyag tojások szintén sokféle technikával díszíthetők – a körömlakkos márványmintázást próbáltuk ki ezzel a tojással.

A kinyitható műanyag tojásba színes apróságokat (meglepetéseket) rejthetünk, kitömhetjük például műfűvel. Hagyhatjuk átlátszónak, de festhető is.

A papírmasé tojás dekupázstechnikához ideális.

Fa tojások többféle méretben kaphatók, az aljuk általában lyukasztott, feltűzhetők hurkapálcára. Natúr állapotukban is felhasználhatók dekorációként, de akrillal festhetjük is, szalvétatechnikával is díszíthetők alapozás után.

 

Ötletek díszítéshez, dekorációhoz

Papírtálkát töltöttünk meg hideg vízzel és pár csepp körömlakkot cseppentettünk bele, kétféle színűt. Összekevertük, majd gyors mozdulatokkal megforgattuk benne a hurkapálcára tűzött műanyag tojásokat. A körömlakkos festés igényel némi rutint, nem biztos, hogy elsőre tökéletes lesz a végeredmény. Gyors mozdulatokkal kell dolgozni, mert a lakk azonnal a felületre (ez esetben a tojásra) tapad. Igyekezzünk gyorsan megforgatni, hogy a lakkból mindenhová egyformán jusson.

A fotón látháató tojások még vizesek – száradnak.

 

 

Kapcsolódó összeállításunk

Tojás húsvét

Ötletek húsvétra: 18 különleges tojásdíszítési technika

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 × 2 =

hirdetés