Korallkata kreatív kristályterápiája: kézműves ásványékszerek, gyöngyhímzett ékítők, életfamedálok

Korallkata – ez Katalin alkotói neve, egyúttal az általa készített kézműves gyöngyékszerek márkaneve is. Kollekcióihoz szívesen használ fel kristálygyöngyöket. Lenyűgözőnek tartja a kristályok sokféleségét, és hisz abban is, hogy a kristályok hatnak ránk.

Horváthné Pintér Katalin – Korallkata

Horváthné Pintér Katalin vagyok, Veszprémben élek a férjemmel és két gyermekemmel. Egy iskola büféjében dolgozom már 12 éve, ez a munkakör viszonylag sok szabadidőt biztosít számomra. Mint sokan, én is kipróbáltam sokféle kreatív technikát, volt idő, amikor szívesen varrtam vagy kötöttem. Most, hogy a gyermekeim nagyobbak lettek, több időm van a hobbimra.

Mindig is vonzódtam az ásványokhoz,

a sokféleségükhöz, de leginkább a színük nyűgöz le. Túl azon, hogy az ásványok egyedi rezgési energiájukkal hatnak a szervezetünkre, hiszem, hogy a színükkel a lelkiállapotunkat is befolyásolják. Minden természetes anyagnak van rezgése, az ásványoknak is. Ez az alapja a kristályterápiának. Én mégis inkább az ásványok színe, összhatása alapján készítek ékszereket. A színek speciális rezgésükkel jelentős befolyást gyakorolnak ránk, mindenütt elérnek bennünket, gondoljunk egy erdei vagy vízparti sétára. A színek hatását használhatjuk tudatosan, például lakberendezésnél vagy öltözködés során. Ha a kövek, ásványok szépsége, színe jó érzéssel tölt el, akkor biztos, hogy pozitív hatásait is élvezhetjük. Mindenképpen hallgassunk a megérzéseinkre! Véleményem szerint nagy általánosítás lenne a csillagjegyekhez egy-egy követ rendelni, hiszen életünk során folyamatosan változunk, más-más kőre van szükségünk.

Aktuális hangulatom dönti el, hogy éppen milyen színnel dolgozom. Olyan sok szép ásvány vesz minket körül, hogy nem tudnék egyet sem kiemelni közülük. Talán elmondható, hogy a tiszta, telt színeket szeretem, a pirost (korall), a kéket (lápisz). Ha viszont gyöngyékszert készítek, érdekes módon a lilához és a fehérhez vonzódom.

Legszívesebben gyöngyhímzéssel dolgozom. Ezeknél az ékszereknél valódi bőr alapra hímzem az ásványokat és gyöngyöket. Nagyon aprólékos és időigényes munka. A fantáziámra bízom a mintát, teljesen szabálytalan formák kerülnek ki a kezeim közül.

 

Másik általam kedvelt technika a drótékszerkészítés – itt sem törekszem a szimmetriára. Vásárlóim körében különösen népszerűek az életfáim.

Az életfa fontos szimbólum minden kultúrában.

Utal az életre-halálra, a fejlődésre, a növekedésre, az örökös megújulásra. Szimbolizálja az ember lelki fejlődését is. Néha készítek szögletes formában is, de a kör alapban elhelyezett életfa jelenti a teljességet és harmóniát. Ásványokkal készítve a hatása még összetettebb.

A gyöngyfűzés fortélyainak elsajátításához találtam egy tanfolyamot, és nagyon sokat tanultam ebben a közösségben. Még ma is összeülünk néha, és egymást inspiráljuk.

A drótékszerek készítéséhez az internetet és a saját fantáziámat hívtam segítségül. Nagyon fontosnak tartom, hogy mindig próbáljunk megújulni, új utakat keresni. Bár sokszor neves alkotók mintáit készítem el, mégis a saját elképzelésem alapján szeretek leginkább gyöngyöt fűzni.

A legfőbb kritikusom a családom, főleg a lányom, a maga 21 évével. A fiamra és a férjemre is számíthatok, főleg a boltom és a blogom működtetésében. Szeretném kipróbálni a selyemfestést, a mozaikozást, és az üvegékszer-készítést is. Az ékszerkészítés számomra ma már napi tevékenység, van egy kis dolgozóasztalom, s az itt töltött percek teljes kikapcsolódást nyújtanak.

Korallkata ékszerek a Facebookon >>

Felhívás

Szeretnénk minél több minőségi kézműves alkkotást bemutatni az Életszépítők Magazinon. Várjuk azok jelentkezését, akik hobbiszinten, magas színvonalon sajátítottak el különböző kreatív kézműves technikákat, de azok is írhatnak, akik hivatásszerűen gyakorolják alkotói tevékenységüket. Bemutatkozó leveleiteket a szerkesztoseg@eletszepitok.hu e-mail címre küldhetitek. Tárgy mezőben tüntessétek fel: Alkotóktól

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

16 − 14 =

hirdetés