Egészséges és finom nass: alma chips sütőben szárítva
Akkor érdemes az elkészítésnek nekilátni, amikor a sütő használatban van – sütünk benne valamit, lehetőség szerint édeset. Ha kiürült a sütő, de még kellően meleg, a hőt chips készítéshez hasznosíthatjuk.
Egy nagyobb almából 1 csészényi chipset kapunk.
Elkészítés
A megmosott – hámozott vagy héjas – almákból vágjunk szabályos 2-3 milliméteres szeleteket, majd sorakoztassuk egymás mellé sütőpapírral bélelt sütőlapra, tepsire.
Előmelegített sütőben kezdjük sütni 100 Celsius-fokon, légkeverőn – a sütő ajtaját résnyire hagyjuk nyitva. Fél óra elteltével forgassuk meg az almaszeleteket. Sütési-szárítási idő: 100-120 perc.
A chipseket légmentesen zárható edényben tároljuk. Ugyanezzel az eljárással készíthetünk cékla chipset is.
Fotók: My Story in Recipes
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.