Egészséges és finom nass: alma chips sütőben szárítva

Akkor érdemes az elkészítésnek nekilátni, amikor a sütő használatban van – sütünk benne valamit, lehetőség szerint édeset. Ha kiürült a sütő, de még kellően meleg, a hőt chips készítéshez hasznosíthatjuk.

Egy nagyobb almából 1 csészényi chipset kapunk.

Elkészítés

A megmosott – hámozott vagy héjas – almákból vágjunk szabályos 2-3 milliméteres szeleteket, majd sorakoztassuk egymás mellé sütőpapírral bélelt sütőlapra, tepsire.

 

 

Előmelegített sütőben kezdjük sütni 100 Celsius-fokon, légkeverőn – a sütő ajtaját résnyire hagyjuk nyitva. Fél óra elteltével forgassuk meg az almaszeleteket. Sütési-szárítási idő: 100-120 perc.

A chipseket légmentesen zárható edényben tároljuk. Ugyanezzel az eljárással készíthetünk cékla chipset is.

Fotók: My Story in Recipes 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + 19 =

hirdetés