Egészséges és finom nass: alma chips sütőben szárítva

hirdetés

hirdetés

Akkor érdemes az elkészítésnek nekilátni, amikor a sütő használatban van – sütünk benne valamit, lehetőség szerint édeset. Ha kiürült a sütő, de még kellően meleg, a hőt chips készítéshez hasznosíthatjuk.

Egy nagyobb almából 1 csészényi chipset kapunk.

Elkészítés

A megmosott – hámozott vagy héjas – almákból vágjunk szabályos 2-3 milliméteres szeleteket, majd sorakoztassuk egymás mellé sütőpapírral bélelt sütőlapra, tepsire.

 

 

Előmelegített sütőben kezdjük sütni 100 Celsius-fokon, légkeverőn – a sütő ajtaját résnyire hagyjuk nyitva. Fél óra elteltével forgassuk meg az almaszeleteket. Sütési-szárítási idő: 100-120 perc.

A chipseket légmentesen zárható edényben tároljuk. Ugyanezzel az eljárással készíthetünk cékla chipset is.

Fotók: My Story in Recipes 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás