Almás-diós zabpelyhes szelet tortaformában
Nagyon finom édesség, gyorsan összeállítható.
Hozzávalók 23 centi átmérőjű tortaformához
Tésztához
15 dkg apró szemű zabpehely
8 dkg rétesliszt
10-12 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
15 dkg felkockázott hideg margarin/vaj
1 egész tojás
4 púpozott ek natúr görög joghurt
csipetnyi só
maréknyi zsemlemorzsa
Töltelékhez
8 kisebb-közepes alma meghámozva, lereszelve
1 tk őrölt fahéj
3 ek kristálycukor
maréknyi durvára vágott dió
Elkészítés
A tészta hozzávalóit egy nagy keverőtálban dolgozzuk össze. Közepesen lágy masszát kapunk. A masszát borítsuk sütőpapírral bélelt tortaformába és a tenyerünkkel lapítsuk ki egyenletesen. Szórjuk meg maréknyi zsemlemorzsával (vagy darált keksszel), ez felveszi az alma levét.
A reszelt almát keverjük össze a cukorral, fahéjjal, majd 5-8 percig fedő alatt pároljuk (közepes hőfokon, néhányszor keverjük meg). Hagyjuk kicsit hűlni, majd igazítsuk rá a masszára a tölteléket.
Az almát szórjuk meg a durvára vágott dióval.
Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 25-30 percig, légkeveréses üzemmódban.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.