Almás-diós zabpelyhes szelet tortaformában

Nagyon finom édesség, gyorsan összeállítható.

Hozzávalók 23 centi átmérőjű tortaformához

Tésztához

15 dkg apró szemű zabpehely

8 dkg rétesliszt

10-12 dkg kristálycukor

1 cs vaníliás cukor

15 dkg felkockázott hideg margarin/vaj

1 egész tojás

4 púpozott ek natúr görög joghurt

csipetnyi só

maréknyi zsemlemorzsa

Töltelékhez

8 kisebb-közepes alma meghámozva, lereszelve

1 tk őrölt fahéj

3 ek kristálycukor

maréknyi durvára vágott dió

Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy nagy keverőtálban dolgozzuk össze. Közepesen lágy masszát kapunk. A masszát borítsuk sütőpapírral bélelt tortaformába és a tenyerünkkel lapítsuk ki egyenletesen. Szórjuk meg maréknyi zsemlemorzsával (vagy darált keksszel), ez felveszi az alma levét.

A reszelt almát keverjük össze a cukorral, fahéjjal, majd 5-8 percig fedő alatt pároljuk (közepes hőfokon, néhányszor keverjük meg). Hagyjuk kicsit hűlni, majd igazítsuk rá a masszára a tölteléket.

almasdioszabpelyhes1

almasdioszabpelyhes2

almasdioszabpelyhes3

almasdioszabpelyhes4

Az almát szórjuk meg a durvára vágott dióval.

almasdioszabpelyhes6

almasdioszabpelyhes9

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük 25-30 percig, légkeveréses üzemmódban.

almasdioszabpelyhes7

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − 11 =

hirdetés