Almás palacsinta tej-, tojás- és gluténmentesen
Amióta gluténmentesen élek, a Mester palacsintapor volt az egyetlen amiből mindenmentesen finom palacsintát tudtam sütni. Egyszer azonban, amikor palacsintára vágytam, nem volt itthon ilyen porom. Gondoltam, kipróbálom a Schar Mix It Universal lisztet, ami elvileg mindenhez jó. Jó is lett! Reszelt almával dúsítottam a tésztát.
Hozzávalók 12 db palacsintához
250 gramm Schar Mix It Universal gluténmentes liszt
2 dl Bio Bridge rizstej
4 dl szódavíz (apránként adagolva, kinek mennyit vesz fel a tészta)
2 db alma pucolva, reszelve, ebbe kevés fahéj, elkeverve, és citromhéj belereszelve
fél adag Loprofin tojáspótló (1 teáskanálnyi por + 2 evőkanál víz elkeverve)
1 cs. vaníliás cukor
1 evőkanál cukor
csipet só
1 teáskanál étolaj
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
A szokásos módon palacsintatésztát keverek. A folyadék mennyiségét apránként adom a tésztához és habverővel keverem ki. Tapadásmentes serpenyőben kisütöm. A serpenyőbe minimális olajat teszek. Kicsit ragadós a tészta, de óvatosan alányúlva könnyen meg lehet fordítani. Amint a palacsinták kisülnek, a serpenyőben mandulát pirítok, s ezzel díszítem őket.
A palacsintákat nem töltöttem meg semmivel, önmagában is nagyon finom, laktató desszert. Kevés lekvárt lehet mellé kanalazni.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.