Almás palacsinta tej-, tojás- és gluténmentesen

Amióta gluténmentesen élek, a Mester palacsintapor volt az egyetlen amiből mindenmentesen finom palacsintát tudtam sütni. Egyszer azonban, amikor palacsintára vágytam, nem volt itthon ilyen porom. Gondoltam, kipróbálom a Schar Mix It Universal lisztet,  ami elvileg mindenhez jó. Jó is lett! Reszelt almával dúsítottam a tésztát.

Hozzávalók 12 db palacsintához

250 gramm Schar Mix It Universal gluténmentes liszt

2 dl Bio Bridge rizstej

4 dl szódavíz (apránként adagolva, kinek mennyit vesz fel a tészta)

2 db alma pucolva, reszelve, ebbe kevés fahéj, elkeverve, és citromhéj belereszelve

fél adag Loprofin tojáspótló (1 teáskanálnyi por + 2 evőkanál víz elkeverve)

1 cs. vaníliás cukor

1 evőkanál cukor

csipet só

1 teáskanál étolaj

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A szokásos módon palacsintatésztát keverek. A folyadék mennyiségét apránként adom a tésztához és habverővel keverem ki. Tapadásmentes serpenyőben kisütöm. A serpenyőbe minimális olajat teszek. Kicsit ragadós a tészta, de óvatosan alányúlva könnyen meg lehet fordítani. Amint a palacsinták kisülnek, a serpenyőben mandulát pirítok, s ezzel díszítem őket.

A palacsintákat nem töltöttem meg semmivel, önmagában is nagyon finom, laktató desszert. Kevés lekvárt lehet mellé kanalazni.

Malena konyhája

Malena konyhája >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − 5 =

hirdetés