Almás-szilvás zabpelyhes szelet minimális hozzáadott cukorral, gluténmentesen

Ehhez a kevert sütihez aprószemű zabpelyhet, kukorica- és köleslisztet használtunk (finomliszt helyett), továbbá eritrittel édesítettük. Aki nincs gluténmentes diétán, illetve nem idegenkedik a cukortól, természetesen elkészítheti a „hagyományos” összetevőkkel. Az állaga tökéletes lett, az íze eltér a búzalisztes változatétól, de épp ezért különleges.

Hozzávalók 22×22 centis tepsihez

15 dkg aprószemű zabpehely

15 dkg köles- és kukoricaliszt 1 tk sütőporral összekeverve

2 nagy egész tojás

1 kis pohár 3%-os natúr joghurt (vaj helyett használtuk)

2-3 ek étolaj (hogy zaftosabb legyen a tésztája)

csipetnyi só

kb. 10 dkg eritrit (ízlés szerint édesíthető)

fél csomag vaníliás cukor vagy 1 mk vanília őrlemény

1 mk őrölt fahéj

4-5 szem apróra szeletelt szilva

1 nagy alma meghámozva, lereszelve

Elkészítés

Az egész tojásokat üssük egy keverőtálba, keverjük habosra az eritrittet, a sóval és a vaníliás cukorral (vagy a vanília őrleménnyel), a fahéjjal. Keverjük hozzá a joghurtot, az étolajat, majd a zabpelyhet is. A masszát pihentessük kb. 10 percig (zabpehely kissé magába szívja a nedvességet, jobb lesz az állaga, egyneműbb tésztát kapunk). Végül keverjük hozzá a kétféle, sütőporral elkevert lisztet.

A masszát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejét szórjuk meg reszelt almával és nyomkodjuk bele a szeletelt szilvát. (A gyümölcsöket nem cukroztuk.)

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süssük kb. 30 percig.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − egy =

hirdetés