Nagyon csokis amerikai brownie

A New York-i Greyston Bakery eredeti brownie receptje – nagyon csokis, nagyon finom!

Hozzávalók 25 x 20 centis tepsihez

115 g lágy vaj

200 g cukor

2/3 evőkanál vanília kivonat (helyette: 4 evőkanál vaníliás cukor)

2 tojás

95 g liszt

50 g kakaó

1/4 teáskanál só

60%-os étcsokoládé 135 g – a tésztába, durvára reszelve vagy apróra darabolva

75%-os olvasztott étcsokoládé 25 g – a tetejére

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tepsit vékonyan kenjük meg vajjal és béleljük ki sütőpapírral.

A lágy vajat és a cukrot alaposan keverjük ki, könnyű krémes állagúra, ezután adjuk hozzá a tojást (egyesével, először az egyiket, majd keverés után a másikat, s ezt is keverjük a vajas masszához). Jöhetnek a száraz összetevők, a kakaó, a só, az átszitált liszt. Alapos keverés után adjuk hozzá a durvára vágott étcsoki felét.

A masszát öntsük a tepsibe, simítsuk el, majd szórjuk meg a maradék apróra vágott csokoládéval. Süssük 160 fokon 20-25 percig. Akkor jó a brownie, ha a tetején és a szélén kemény máz képződik. Tűpróba nem szükséges, mivel a brownie közepe lágy.

Hagyjuk kihűlni, majd csorgassuk rá az olvasztott étcsokoládét és vágjuk kockára.

Fotók: Hedonistin

 

Ajánló

Rumos csoki nyalóka

Cake pops: rumos csokis sütinyalóka

Sütni nem kell, csak hűteni: csináljunk csokis kekszet!

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × egy =

hirdetés