Nagyon csokis amerikai brownie

hirdetés

hirdetés

A New York-i Greyston Bakery eredeti brownie receptje – nagyon csokis, nagyon finom!

Hozzávalók 25 x 20 centis tepsihez

115 g lágy vaj

200 g cukor

2/3 evőkanál vanília kivonat (helyette: 4 evőkanál vaníliás cukor)

2 tojás

95 g liszt

50 g kakaó

1/4 teáskanál só

60%-os étcsokoládé 135 g – a tésztába, durvára reszelve vagy apróra darabolva

75%-os olvasztott étcsokoládé 25 g – a tetejére

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tepsit vékonyan kenjük meg vajjal és béleljük ki sütőpapírral.

A lágy vajat és a cukrot alaposan keverjük ki, könnyű krémes állagúra, ezután adjuk hozzá a tojást (egyesével, először az egyiket, majd keverés után a másikat, s ezt is keverjük a vajas masszához). Jöhetnek a száraz összetevők, a kakaó, a só, az átszitált liszt. Alapos keverés után adjuk hozzá a durvára vágott étcsoki felét.

A masszát öntsük a tepsibe, simítsuk el, majd szórjuk meg a maradék apróra vágott csokoládéval. Süssük 160 fokon 20-25 percig. Akkor jó a brownie, ha a tetején és a szélén kemény máz képződik. Tűpróba nem szükséges, mivel a brownie közepe lágy.

Hagyjuk kihűlni, majd csorgassuk rá az olvasztott étcsokoládét és vágjuk kockára.

Fotók: Hedonistin

 

Ajánló

Rumos csoki nyalóka
Cake pops: rumos csokis sütinyalóka
Sütni nem kell, csak hűteni: csináljunk csokis kekszet!

 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás