Nagyon csokis amerikai brownie
A New York-i Greyston Bakery eredeti brownie receptje – nagyon csokis, nagyon finom!
Hozzávalók 25 x 20 centis tepsihez
115 g lágy vaj
200 g cukor
2/3 evőkanál vanília kivonat (helyette: 4 evőkanál vaníliás cukor)
2 tojás
95 g liszt
50 g kakaó
1/4 teáskanál só
60%-os étcsokoládé 135 g – a tésztába, durvára reszelve vagy apróra darabolva
75%-os olvasztott étcsokoládé 25 g – a tetejére
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tepsit vékonyan kenjük meg vajjal és béleljük ki sütőpapírral.
A lágy vajat és a cukrot alaposan keverjük ki, könnyű krémes állagúra, ezután adjuk hozzá a tojást (egyesével, először az egyiket, majd keverés után a másikat, s ezt is keverjük a vajas masszához). Jöhetnek a száraz összetevők, a kakaó, a só, az átszitált liszt. Alapos keverés után adjuk hozzá a durvára vágott étcsoki felét.
A masszát öntsük a tepsibe, simítsuk el, majd szórjuk meg a maradék apróra vágott csokoládéval. Süssük 160 fokon 20-25 percig. Akkor jó a brownie, ha a tetején és a szélén kemény máz képződik. Tűpróba nem szükséges, mivel a brownie közepe lágy.
Hagyjuk kihűlni, majd csorgassuk rá az olvasztott étcsokoládét és vágjuk kockára.
Fotók: Hedonistin
Ajánló
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.