Ananászos répatorta

Többféle recept szerint készíthető répatorta, mi is bemutattunk már ezek közül néhányat. Ezúttal egy egészen különleges változatot ismertetünk Erikától: ez a répatorta – némileg szokatlan módon – ananásszal van megbolondítva. 

Hozzávalók

1 és 1/2 bögre étolaj

1 és 1/2 bögre (vagy kevesebb) cukor

4 tojás (felverve)

3 bögre reszelt répa

1 bögre darabolt ananász

maréknyi darált dió (elmaradhat)

2 és 1/2 bögre finomliszt

1 teáskanál szódabikarbóna

2 teáskanál őrölt fahéj

1/2 teáskanál só

Elkészítés

A lágy hozzávalókat keverjük össze alaposan egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a darabos, végül a száraz összetevőket. Vajazzuk ki a tortaformát, öntsük bele a masszát, és 175 fokon előmelegített sütőben kezdjük sütni. Nagyjából 45 percnyi sütés után – ha nagyon barnulna a torta teteje – csökkentsük a sütő hőfokát, és fedjük be a tésztát alufóliával. Sokáig kell sütni, sütőtől függően nagyjából 1 óráig (lehet, hogy tovább). Tűpróbára hagyatkozzunk: ha egy villát vagy hurkapálcát beleszúrunk, s nem ragad rá a tészta, átsült a közepe is. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A tölteléket másnap is ráérünk elkészíteni, attól függően, mikor szeretnénk a tortát szervírozni. Ha másnap készítenénk el, tegyük a tortát nejlonzacskóba.

Hozzávalók a krémhez

2 teáskanál vanília kivonat (vagy vaníliás cukor)

113 gr teavaj

1 doboz Philadelphia krémsajt

1 és 1/2 bögre porcukor (ízlés szerint)

A hozzávalókat keverjük habosra. Készíthetjük dupla mennyiséggel, így a torta közepét is megtölthetjük a krémmel (isteni az íze).

A tortát gazdagon vonjuk be a krémmel. Díszíthetjük apró marcipánrépákkal.

Recept, fotók: Árvai Erika, Erika süteményei

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 5 =

hirdetés