Széppé restaurált, repedező életek. Minden jót, Brangelina!

A legismertebbekre könnyedén, felelősség nélkül ráhúzhatjuk a lelkünk ismeretlen, árnyékos zugait. Annyira távol vannak és mégis annyira közel. Ha olyan döntést hoznak, amiről pontosan tudjuk, hogy nekünk is régen meg kellett volna hoznunk, mégis hónapok, évek óta halogatjuk, akkor mérhetetlen rokonszenvet érzünk, titkos, szívbéli szurkolókká válunk, miközben nem is nekik, hanem magunknak szurkolunk.

smith

Angelina Jolie beadta a válókeresetet, nem kíván többé házasságban élni férjével, Brad Pitt-tel. A bulvárlapoknak, de még a hellyel-közzel komolyabban vehető sajtóorgánumoknak ragyogó, hosszasan elnyújtható téma, és minél hosszabb a kifutása a történetnek, annál lehetetlenebb megúszni, ugyanazzal az imázzsal keveredni ki belőle, ami előtte évekig tökéletesen működött. Mert szinte alig telt el egy nap, s már felöklendeztek a médiumok eddig soha nem hallott részleteket Brad Pitt erőszakosságáról, gyerekbántalmazásáról és betépett pillanatairól, amikor vad füveket fújt keresztbe az agyában a színes szél.

Miközben, ha Angelina Jolie ifjúkori ébredéséhez lapozunk vissza, ő maga vallotta be, hogy egy igazi vad, tetovált lány volt, vállalt biszexualitással, majd egy olyan férjjel, mint az ijesztően, egyszersmind szórakoztatóan gátlástalan és zakkant Billy Bob Thornton. Egy Jon Voight nevű világhírű színész apával, meglógásokkal, eltűnésekkel, aztán végül mégis csak, megint csak Hollywooddal, annak minden csillogásával és mélységes szomorúságával együtt.

Ötperces értékekkel, ötperces emberekkel, kicsorbult lelkekkel és megnyomorított, széppé restaurált, repedező testekkel.

Ám ki tudott volna közömbös maradni a filmipar legragyogóbb nőjévé érő, érzékien dús ajkú, az élet fáira ravaszul tekeredő Angelina Jolie és a szépségesen vad, bántóan szelíd, és gyengéden kemény Brad Pitt szövevényes kapcsolata láttán.

Külön-külön is felforgatták az emberek lelkét és érzékszerveit, együtt pedig ők ketten voltak a tökéletlen, mégis irigyelve vágyott harmónia.

Ami persze felszín, hiszen a felőlük, belőlük áradó fény nehezen tette érzékelhetővé, hogy a színfalak mögött mit váltott ki Brad Pittből például Angelina örökbefogadási kényszere, aztán a közös három gyerek, köztük az egyszerre az életükbe süvöltő ikerpár, s vajon mit gondolt Brad a párja melleltávolításáról, amit a ráktól való félelmében tett, és amit példaként kommunikáltak a nők számára, hogy előzzék meg a nagyobb bajokat egy kisebb bajjal. Miközben a nők mindig a nagyobb bajjal előzik meg a kisebbeket, mert az életük mélységes megbántottsággal telik, mi férfiak pedig, csak a kicsinyke bajokkal szembesülünk, mert csak azokat látjuk.

2014

2014

És nem értjük, hogy miért lesznek erősebbek, hitük szerint bátrabbak a hírtől, hogy Angelina Jolie beadta a válókeresetet egy olyan férfival szemben, akiért a legtöbb nő nyomban elválna, ha megkaparinthatná.

Nem értjük, hogy nehezen alszanak el, mert azon töprengenek a Holddal fölékszerezett éjjeli szobában, hogy holnaptól talán nekik is lesz merszük, mert ha Angelina megtette értük is, helyettük is, akkor nekik is menni fog.

Aztán reggel, mikor fölébrednek és kerülgetik a fürdőszobában a férfit, akit régebben nem adtak volna semmilyen Brad Pittért, s most furcsán mardossa a gyomruk a torkukat, ha várni kell rá a csap mögött, az ő háta mögött, szóval reggelre már elszelel a bátorság, csak harag van, dühösek Angelina Jolie-ra, aki megteheti, hogy nem lesz gondja becuccolni a gyerekeket az autóba, hogy ne késsék el az iskolát. Angelina forgathat kedvére Afrikában, majd keresnek ott valami nurse-öt, vagy magániskolát addig. Hogy is mondhatnám ennek a hátnak itt előttem – gondolják -, hogy akkor most költözz el mihamarabb, mert már nem tudok veled élni.

Így aztán marad az esti bevackolás egy nagy pohár teával a takaró alá, olvasva a híreket, hogy Angelina Jolie és Brad Pitt válnak, amitől valami furcsa, felszabadult érzés támad föl bennük, mintha biztatást kapnának, vigasztalást, egészen holnap reggelig, amikor ki kell menni újra a fürdőbe. Ahová majd megint nem lehet beférni. Ilyenkor persze Jolie-t sajnálják és Pittet, nem magukat, az túl feltűnő és túl fájdalmas lenne, és különben is nincs idő, a gyerekek is mindjárt kelnek, megkérhetlek, hogy igyekezz azzal a borotválkozással? Légy szíves, ne legyél már olyan Brad Pitt, ha nem esik nehezedre…

ajolie_pitt1

Valami hülye híradóban éppen most mondják be, hogy Jolie gyermekelhelyezési pert fontolgat. A fürdőszobában ácsorgók a férjük válla fölött a tükörbe néznek, a kaszasuhintásokat bámulják a nedves reggellel megtelt szemük alatt. Mosolyognak magukra a tükörben, mint a boldogok.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 2 =

hirdetés