Aszalt gyümölcsös, diós mézes kocka

Mézes kevert tészta aszalványokkal és dióval. Tésztája lágy, nem szárad ki, zárt edényben napokig tárolható.

Hozzávalók közepes tepsihez

35 dkg liszt (30 dkg finomliszt, 5 dkg rétesliszt)

4 nagy tojás szétválasztva

15 dkg vaj

6 ek méz

10 dkg cukor (5 dkg is elég, ízlés szerint édesítsd)

1,5 dl tej

1 ek mézeskalács fűszerkeverék

1 citrom reszelt héja

fél csomag sütőpor

10 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (a fotón látható sütihez vörös áfonyát és apróra vágott aszalt sárgabarackot használtunk)

maréknyi durvára vágott dió

csipetnyi só

Elkészítés

A tojássárgákat a cukorral verd fehéredésig majd add hozzá az olvasztott, de nem forró vajat, a mézet, a citromhéjat, a mézesfűszert és keverd az egészet egyneművé.

A tojásfehérjét a csipetnyi sóval verd kemény habbá.

A rétes- és a finomlisztet a sütőporral keverd alaposan össze, majd a tejjel felváltva adagold több részletben a tojásos masszához, végül keverd hozzá a tojásfehérjét, az aszalványokat és a diót.

(Más az állaga a sütinek, ha a tojásokat szétválasztva kevered el, de kipróbáltuk egész tojásokkal is, így is finom. Ha ezt a módszert követed, a tojásokat egészben habosítsd az elején a cukorral.)

A masszát öntsd peremes, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd 25-30 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a közepes átsült-e.

Hagyd kihűlni, majd vágd kockákra és hintsd meg porcukorral vagy szőlőcukorral.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + egy =

hirdetés