Aszalványokkal, magvakkal töltött mézes sült alma
A sült alma finom őszi, téli csemege; töltve is nagyon ízletes.
Hozzávalók
4 Idared alma
Töltelékhez
magvak (apróra törve): dió, mandula, földimogyoró, törökmogyoró, paradió, kesudió stb.
aszalványok: füge, szilva, sárgabarack, áfonya stb. (a nagyobbak apróra vágva)
kandírozott gyümölcs
kb. 4 tk méz
1-2 ek baracklekvár
1 ek aprószemű zabpehely (elhagyható)
késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg

A kép illusztráció
Elkészítés
A töltelék hozzávalóit keverjük össze egy tálban.
Az almákat mossuk meg, a tetejüket vágjuk le, majd karalábévájóval a magházat távolítsuk el. Vájjunk üreget az alma belsejében, ügyelve arra, hogy az alma peremét ne vékonyítsuk el túlzottan.
A kivájt almákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Töltsük meg a töltelékkel, majd csorgassunk rá még kevés mézet.
Légkeveréses módban süssük 170-es hőfokon kb. 20 percig.
Fotók: Tim Douglas/Pexels
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.