Aszalványokkal, magvakkal töltött mézes sült alma

A sült alma finom őszi, téli csemege; töltve is nagyon ízletes.

Hozzávalók

4 Idared alma

Töltelékhez

magvak (apróra törve): dió, mandula, földimogyoró, törökmogyoró, paradió, kesudió stb.

aszalványok: füge, szilva, sárgabarack, áfonya stb. (a nagyobbak apróra vágva)

kandírozott gyümölcs

kb. 4 tk méz

1-2 ek baracklekvár

1 ek aprószemű zabpehely (elhagyható)

késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg

A kép illusztráció

Elkészítés

A töltelék hozzávalóit keverjük össze egy tálban.

Az almákat mossuk meg, a tetejüket vágjuk le, majd karalábévájóval a magházat távolítsuk el. Vájjunk üreget az alma belsejében, ügyelve arra, hogy az alma peremét ne vékonyítsuk el túlzottan.

A kivájt almákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Töltsük meg a töltelékkel, majd csorgassunk rá még kevés mézet.

Légkeveréses módban süssük 170-es hőfokon kb. 20 percig. 

 

Fotók: Tim Douglas/Pexels

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 + 14 =

hirdetés