5 perc és kész: asztali képtartó fakockából, csipeszből

Szeretjük kedvenc fotóinkat, képeslapjainkat szem előtt tudni, ha van szabad felület a lakásban, ahol ezeket elhelyezhetünk, kis barkácsolással egyszerű, mégis mutatós képtartókat kreálhatunk fakockából, facsipeszből. Természetes egyszerűségükben is dekoratívak, de tetszés szerint díszíthetjük is a képtartókat, például dekortapasszal, dekupázs technikával, festéssel.

Szerezzünk be néhány fakockát – fával dolgozó szakemberektől, asztalosoktól tudunk kérni a kívánt méretben. A legideálisabb a fenyő, könnyű vele dolgozni, mivel puha fa.

A kivitelezéshez szükségünk lesz egy fúrógépre.

A kocka egyik oldalát középen jelöljük meg – a csipesz felső végeit illesszük a kocka közepére, s a csipesz szélességénél hangyányival nagyobb méretben fúrjuk ki a két mélyedést.

A csipeszeket, de akár a kockákat is tetszés szerint dekorálhatjuk. A képen látható változatokat dekortapaszokkal díszítették.

Dekortapasz nálunk is kapható sokféle színben, mintával. Könnyen lehet dolgozni vele, nagy előnye, hogy nyom nélkül eltüntethető bármilyen felületről, így, ha a képtartóhoz használnánk, ennek színeit, stílusát is tudjuk variálhatjuk időnként, az adott évszaknak megfelelően.

Dekortippek: karácsony előtt az ünnephez igazíthatjuk a képtartókat (szép karácsonyi dekortapaszok kaphatók), textil szalagokkal is díszíthetjük vagy apróbb függődíszekkel. Ajándékba is elkészíthetjük, képkeret helyett, a meglepetésnek szánt fotóval.

Forrás: Small for Big 

 

Ajánló

Fali evőeszköztartó vágódeszkából

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc + tíz =

hirdetés