Az apró dolgokban rejlő zsenialitás. Egy mindenre festő művész, aki a festővásznat és a festéket is újraértelmezte

Hasan Kale egy tehetséges festő a sok közül. Ha csak teheti, fest, gyerekkora óta. Portét, tájképet, csendéletet… Ez eddig nem tűnik különösnek.

Hasan Kale török festőművész

Képeivel mindenkit lenyűgöz, mert a legritkább esetben alkot festővászonra. Egy-egy alkotása szabad szemmel alig kivehető, csak nagyító alatt látszik, mennyire aprólékos és részletgazdag. Az Isztambulban élő művész nemcsak rizsszemre, mandulára vagy tökmagra fest, számára minden rendhagyó felület inspiráló, legyen az banánhéj, csokoládé vagy macaron (!). Ha marad pár csepp kávé vagy tea a poharában, festékként hasznosítja. Van, hogy a ketchupot, az eperszószt is… 

Ne gondold, hogy a művészete haszontalan és értelmetlen! Azt üzeni, hogy a kreativitás nem ismer határokat, s hogy a művészet erejével a leghétköznapibb tárgyak is átlényegülhetnek. Hasan a miniatűr festészet mestere; az apró, jelentéktelen tárgyakat képzőművészeti alkotásokká emeli. Művészete rendkívül inspiráló, mert felhívja a figyelmet arra, hogy milyen zseniális dolgokra képes az ember, ha előhívja a tehetségét és megszállottja a szenvedélyének.

A művész Facebook oldala >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 − 15 =

hirdetés