Az ásványkövek varázslatos ereje. Shanti jewellery testnek, léleknek. Erika elbűvölő ásványékszerei

A kristályok csodálatos hatással vannak ránk: megnyugtatnak, gyógyítanak, feltöltenek, jótékonyan hatnak fizikai állapotunkra – a lelkünkig hatolnak.

Paál Erika írása

Hogyan képesek minderre?

A kristályokat alkotó különböző ásványi elemek megtalálhatók bennünk is, rezgésük szinkronban áll a miénkkel, ezért kiválóan alkalmasak arra, hogy visszaállítsuk szervezetünk és pszichés állapotunk diszharmóniáit. A nem megfelelően működő szerveink, mentális és érzelmi zavaraink, az energetikai rendszerünk (meridiánok, csakrák) szintjén érkező energiadózis és bioinformációs töltés révén korrigálódnak. Minden kristálytípusnak egy rá jellemző energiatöltése van, amely adott testi és pszichés részünkkel kapcsolódik össze.

Elég a kezünkben tartanunk,vagy ékszerként magunkon viselnünk őket, és máris érezzük ahogyan lágyan hozzánk kapcsolódnak és megajándékoznak a megnyugvás érzésével.

Én leginkább melegséget, bizsergést szoktam érzékelni. Érzem, ahogy kiszáll belőlem a feszültség, elernyednek az izmaim és életre kel, megörül minden sejtem.

Amikor a tenyeremben tartok egy-egy kristályt, kis időre mindig elkalandozom, csodálattal tölt el, hogy ez a kis kő évmilliókon át alakult és tanúja volt a Föld fejlődésének…én pedig a magam 35 évével itt kuporgok és a kezemben tarthatom, segítségül hívhatom és gyönyörködhetek benne. Micsoda megtiszteltetés!

Mindenkinek szívből ajánlom, hogy tegyen úgy mint én! Mélázzatok el ti is néha a kezetekben tartva egy nektek oly kedves kövecskét, figyeljétek meg minden részletét és képzeljétek el, ahogyan hozzátok kapcsolódik, próbáljátok érezni őt és hagyjátok, hogy az évmilliókon át magában tartott bölcs üzeneteit átadja részetekre! Ez már maga a gyógyító meditáció.

Az ősi civilizációk szinte mindegyike alkalmazta az ásványok gyógyerejét az orvoslásban. Csodaszép hagyományok és mítoszok köthetők hozzájuk.

Mind a mai napig örömmel tölt el minket puszta szemlélésük, és majd’ minden háztartásban megtalálhatóak, akár tudtunk nélkül is, a különféle elektronikai eszközök tartozékaiként.

Az elmúlt tíz év alatt egész nagy készletet halmoztam fel belőlük, és életem minden területén használom őket. Szerencsés vagyok, hiszen a munkám során is nap mint nap szeretett kristályaimmal lehetek együtt. Gyógyító kristályékszereket készítek.

Megfigyeltem, hogy a legtöbb megrendelőmnek nehezére esik a választás. Sajnos nagyon sokan próbálnak fejből, különféle információk alapján dönteni. Itt van például a csillagjegyek vagy a csakrák szerinti besorolás, vagy ha nagyon egyszerű példát veszünk, a kristályokra ragasztott címkék, melyek szerint léteznek pénzteremtő és egyéb más csodakövek.

Én tudom és a tapasztalom, hogy az intuitív vagy akár véletlenszerű választás sokkal célravezetőbb, hiszen mindannyian finom érzékeléssel rendelkezünk, amit érdemes tovább és tovább fejlesztenünk magunkban. Kezdhetjük például azzal, hogy a belső hangunkra hagyatkozva bátran választunk egy nekünk tetsző kristályt.

Az esetek 100 százalékánál a választás teljesen betalál. Már ez a történés alapvetően növeli magabiztosságunkat és a magunkba vetett hitünket. Ezután mindenki örömmel és nagy izgatottsággal kezd neki a kristályokkal való közös munkának.

A kristályok természetükből adódóan olyan és akkora erővel hatnak, ahogyan arra a leginkább szükségünk van.

Természetesen mindannyiunknak szüksége van a testi-lelki egyensúlyra, ön-elfogadásra, pozitív énképre. Ezek az alapkívánalmak szinte mindenki listáján elsőként szerepelnek, de ezeken túl nagy kihívást jelent nőiségünk megélése, a harmonikus érzelmi és szexuális életünk, a boldog párkapcsolat, egészségünk megőrzése, illetve a különféle betegségekből való felépülés.

Rengeteg nő keres fel meddőségi problémával, a menstruáció különféle fájdalmas tüneteivel, felfázással, sok fiatal lány érintett endometriózisban, ami egy nagyon fájdalmas és erőt próbáló betegség. Utóbbitól magam is két évig szenvedtem, így jól tudom, min mennek keresztül a sorstársaim, s mely kristályokat érdemes segítségül hívni a gyógyuláshoz vezető úton.

Hogyan készülnek a gyógyító Shanti-ékszerek?

A karkötők, malák elkészítésekor egyszerre többféle kristályt kombinálok, hallgatva belső megérzéseimre, szem előtt tartva megrendelőm kívánságait és figyelve az egyéni stílusra is.

Igyekszem minél harmonikusabban összerendezni a színeket, ezzel is egyensúlyt csempészve a jövőbeni viselője lelkébe. A mandalafestészet gyakorlása és tanítása során megtanultam, hogy a színek különféle rezgése mekkora gyógyító erővel hat az emberekre, így fontosnak tartom ezt a tudást és érzéket is alkalmazni egy-egy karkötő megalkotása során.

A kristályok egymás gyógyító rezgéseit kiegészítik, emelik és összekapcsolódva hatványozzák a tiszta energiahullámokat, ezzel gyógyítva bennünket. Örömmel tölt el, hogy napjainkban egyre többen hívnak segítségül olyan természetes erőket, mint amilyenek a gyógyító kristályokban lakoznak.

Rengetegféle kristály létezik, igyekszem minél többet megismertetni a hozzám forduló emberekkel. Sok-sok ritka, értékesebb és kevésbé ismert kristályt csempészek az ékszereimbe, így nekem is izgalmasabb az alkotás,  viselőjének pedig nagyobb örömet ad. 

Amikor ametiszttel, citrinnel, hegyikristállyal találkozik az ember, általában tudja, milyen hatásokkal számolhat, azonban itt van nekünk a merlinit, az iolit, a spinell, az apatit, hogy csak pár nagy kedvencemet említsem. 

Persze jól tudjuk, hogy az ismertebb kristályok nem véletlenül olyan ismertek. Testi és lelki jótékony hatásuknál fogva az idők kezdete óta nagy becsben tartják őket. Néhány példa.

A karneol a nőiesség, a nemiség, a szexualitás drágaköve. Tele van életerővel, amely nem csak arra tesz alkalmassá, hogy fenntartsd a saját élerőd, hanem hogy új életet is teremthess.

A rózsakvarc a szeretet kristálya, a termékenység egyik legszebb szimbóluma, amely képes feloldani az érzelmek szabad folyását akadályozó gátakat, hogy téged is a szeretet és a szerelem járhasson át.

A gránát segítségével növelhető a teljesítőképesség, az életerő.

A citrin fokozza az életörömöt, melegséget, energiát, kreativitást hozhat az életed minden területén, erősítve ezzel önbizalmad megteremtését.

Az ametiszt természetes nyugtató. Hatékony segítség stresszes, feszültséggel teli időszakokban.

Az akvamarin erősíti a magabiztosságot, csökkenti a depresszív hangulatokat, és segít abban, hogy felelősséget vállalj önmagadért.

A holdkő a nők örök köve, amely a nőiesség szimbólumával, a Holddal áll kapcsolatban. Abban segít, hogy gyengédebbé és elfogadóbbá tudj válni. Az anyaság köve is.

A jáde az ókori Kínában a lelki béke és a hosszú élet szimbóluma volt. A maják a szerelem köveként tisztelték, az indiánok körében pedig az aranynál is többre becsülték.

A zafír segít az érzések kifejezésében és megélésében.

A lávakövek használata több ezer éves múltra tekint vissza, az indiánok, kínaiak, használták gyógyításhoz a felmelegített és testre helyezett köveket. A forró magmából származó kövek összegyűjtötték az anyaföld összes energiáját.

A turmalin segít,hogy sose veszítsd el a hitedet, és mindig bízz a jobb jövőben. Rávezet a jó útra.

Nagyon sok pozitív tapasztalatom van a kristályok hatásait illetően és nap mint nap kapom a visszajelzéseket. Sokat enyhít a fejfájásomon, és több esetben is megszünteti azt a lapis lazuli, vagy az ametiszt. Menstruáció idején enyhíti a tüneteimet a holdkő. Ezalatt értem épp úgy az ingerültséget, mint a fizikai fájdalmat, görcsöket. Aikor kicsit elveszettebbnek, sebezhetőnek érzem magam, azonnal megnyugszom és biztonságban érzem magam a türkiz vagy iolit karkötőm segítségével. Amikor erőre, támogatásra van szükségem, jöhet a jáspis vagy a gránát! Még sosem csalatkoztam.

Nagyon sok nő számol be arról, hogy minden nap magukon viselik a karkötőjüket és amikor rajtuk/velük van, nyugodtabbnak, kiegyensúlyozottabbnak érzik magukat. Sok esetben fájdalmaik szinte azonnal enyhülnek.

Egy hölgy többször is rendelt már ajándékba babaváró karkötőt, mert elmondása szerint a megajándékozott barátnője nemsokkal később áldott állapotba került. Itt megjegyezném, hogy a kristályok testre gyakorol hatása csodálatos egyensúlyban van a betegségek kialakulásának mögöttes lelki történetével. Például a holdkő hormonszabályzó hatása mellett segít megbékélnünk nőiségünkkel és a női szerepek elfogadásával is. Azok a nők, akik a szerelmet keresik, ösztönösen választanak maguknak önbizalmat adó achát kristályokat és persze rózsakvarcot, rodokrozitot. Azok az emberek, akik régóta szenvednek egy adott csalódás, vagy szerelmi, lelki fájdalom miatt, és egy bizonyos minta újra és újra visszatér a kapcsolataikba, azonnal megkönnyebbülést éreznek a rodonit érintésekor.

Hosszasan sorolhatnám az érdekesebbnél érdekesebb tapasztalatokat és hatásokat, de inkább arra buzdítanálak titeket, hogy mielőbb kezdjétek el az ismerkedést az ásványokkal, ezekkel a segítő csoda lényekkel.

Shanti Jewellery a Facebookon >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

kettő × 4 =

hirdetés