Az olaszok csokis-mandulás finomsága: Caprese torta Nápolyból

A Torta Caprese egy liszt nélkül készült étcsokoládé torta; Nápoly és Capri sziget különlegessége, amely étcsokoládéból, tojásból, cukorból, mandulából és vajból áll. Omlós, puha állaga van, ropogós kéreggel, a tetején porcukorréteggel. A tortát gyakran díszítik eperrel vagy málnával, vanília fagylalt is tökéletes mellé. 

Hozzávalók 18-20 cm átmérőjű tortaformához

12,5 dkg 50-70%-os kakaótartalmú étcsokoládé

18,5 dkg finomra őrölt mandula vagy mandulaliszt

12,5 dkg szobahőmérsékletű vaj

3 nagy szobahőmérsékletű tojás 

12,5 dkg porcukor

csipetnyi só

kb. fél kupica, kb. 0,2 dl mandulalikőr (elhagyható)

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tojásokat szétválasztjuk.

Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk.

A porcukrot habosra keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, és az egészet egynemű masszává keverjük.

Hozzákeverjük a darált mandulát, a sót, az olvasztott csokoládét és a mandulalikőrt (utóbbi elhagyható, karaketeresebb ízt ad a tortának).

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a mandulás masszához forgatjuk.

A tortaformát vékonyan kivajazzuk, lisztezzük.

Beleöntjük a kikevert tésztát. Előmelegített sütőben hagyományos sütési módban süssük (ne légkeverőn!). Sütési idő 180-as hőfokon kb. 35-40 perc.

Sütés után a tortát borítsuk egy tányérra, hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral.

 

Nyitókép: pxhere

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

egy + 3 =

hirdetés