Segítség babáknak a könnyebb alváshoz

Szinte minden család, ahol gyermek született, tudja, hogy legkésőbb a hatodik héttől nagyon fontos problémává tud válni a baba elaltatása. Varrjunk (akár kézzel) egy hiánypótló hengerpárnát babánknak, mely nem csak funkciójában hasznos, de töltete állítólag könnyebbé teszi a babák elaltatását.

Vágjunk ki nekünk tetsző anyagból 30×75 centiméternyi anyagot. Hosszában hajtsuk félbe úgy, hogy a színét a színére hajtsuk. Ezt követően varrjuk le az egyik rövid oldalát és a hosszú oldalát. A varrás után az anyagot fordítsuk ki, és vasaljuk át.

A párnát töltsük meg rizzsel – 4 kg körüli mennyiség szükséges ekkora párnához. Ne legyen túl tömör, hogy könnyedén félbe is lehessen hajtani. Varrjuk le a második rövid oldalát is.

Altatás előtt hajtsuk félbe a párnát, és tegyük egy percre mikrohullámú sütőbe melegíteni. Azon túl, hogy segíti az újszülöttet az oldalt fekvésben,  könnyebbé teszi számára az elalvást is.

 

Fotó: baby authority

Tipp: Érdemes még egy, 5 centiméterrel szélesebb, 15-20 cm-rel hosszabb anyagból mindjárt huzatot is varrni neki, ami ráhúzhatunk és rövid, zsinórból készült masnival szaloncukor formára összefogathatunk.

Nyitókép: she the blog

 

Király-Dobos BeatrixSzép napot kívánok!

Cikkajánló

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + 20 =

hirdetés