Így készül a baklava! Olvasónk bevált receptje

hirdetés

Nálunk is egyre több helyen kapható baklava. Nagyon finom és nagyon édes sütemény, számos közel-keleti és balkáni ország konyhájában megtalálható, nemcsak a törökök és az arabok, hanem a görögök, örmények, bolgárok is a hagyományos édességeik között tartják számon. Rétestészta az alapja, amit dióval, mandulával vagy pisztáciával töltenek meg (kókusszal is készíthető), és cukorral vagy mézzel ízesítenek.

Olvasónk, Gyurcsics Krisztina megosztotta velünk édesanyja bevált receptjét

Hozzávalók

50 dkg rétestészta

4 tojás

15 dkg cukor

25 dkg margarin

15 dkg darált dió

3 evőkanál gríz (búzadara)

15 dkg mazsola

Hozzávalók a sziruphoz

30 dkg cukor

2 dl víz

Elkészítés

A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a margarinnal. Hozzáadjuk a diót, a grízt, a mazsolát, majd a tojáshabot. Tepsiben rétegezzük.

Minden réteslapot megkenünk étolajjal, majd krémmel.

A tepsibe a tésztát sütés előtt nagy kockákra vágjuk, majd a kockákat átlósan felezzük, hogy háromszög formájú süteményeket kapjunk.

Sütési idő előmelegített sütőben 15-20 perc.

Amikor kisült, forrón leöntjük a meleg sziruppal.

 

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás