Tanúhegyek madártávlatból. Hivatásos tűzoltó lélegzetelállító drónfotói a Balatonról és a Balaton-felvidékről

Badacsonytomajon élek, hivatásos tűzoltóként dolgozom. Mindig is közel állt hozzám a Balaton, a Badacsony. Hirtelen ötlettől vezérelve kezdtem el fotózni.

Először csak magamnak örökítettem meg a tájat, később egy Facebook oldal létrehozásával az ismerőseimnek is megmutattam az általam rögzített tájképeket, pillanatokat. A kezdeti fellendülést kisebb visszaesés követte. Úgy éreztem, megálltam egy szinten, nem tudok jobb képeket készíteni. Ekkor döntöttem úgy, hogy beszerzek egy komolyabb fényképezőgépet. Elsőre nem igazán sikerültek a felvételek. Kénytelen voltam utánaolvasni annak, ami a fotózásról érdekelt; autodidakta módon sajátítottam el a fényképezés alapjait. Sok segítséget kapok más fotósoktól is, a keszthelyi Kovács Feritől, a fonyódi Schidru Petitől, Vojnics Jocitól…

Megunhatatlan fotótémám a természet, ezen belül a Badacsony és a Balaton minden évszakban, napszakban. Nagyon érdekelnek a viharok, extrém időjárási helyzetek, villámlások.

A DSLR gép mellett egy akciókamerával is szoktam képeket készíteni, általában motorozás alkalmával, úgynevezett onboard felvételeket egyedi helyszíneken.

Kamerahordozó drónommal a magasból készítek képeket olyan szemszögből, ami eddig még nem látott perspektívákból mutatja meg a Balaton-felvidék természeti szépségeit. Rövid hangulatos videókat is sikerült már a drónnal létrehozni, s az eddigi visszajelzések szerint erre különösen nagy az igény.

A nagyméretű fotók a képekre kattintva láthatók

Varga Norbert Fotói a Facebookon

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három − három =

hirdetés