Balkonnövények, melyekben a fagyok beálltáig gyönyörködhetünk. Csarab, őszirózsa, krizántém

Három klasszikusnak mondható dísznövény, amely a fagyok beálltáig színpompás ékei a kertnek, balkonnak. Cserepes növényként lakásban is tarthatók.

Krizantém (Chrysanthemum)

Míg a nagy fejű krizantémot többnyire a temetők őszi virágaként tartjuk számon, addig a citromsárga, narancssárga, lila, rózsaszín színekben pompázó apró virágú változatot (Chrysanthemum Multiflorum) balkonládába, kertbe is ültethetjük, de cserepes vagy vágott virágként is mutatós növény. A kisebb fagyokat még átvészeli, hetente 2-3 alkalommal öntözzük, arra figyeljünk, hogy csak a tövét érje víz. A kert/balkon napos részein érzi jól magát.

Őszirózsa (Aster)

Az őszirózsának is számtalan fajtája van. Népszerű, és változatos őszi dísznövény, sokféle színben pompáznak a fehértől a kék árnyalatokig. A legtöbb őszi dísznövénynél nagyobb a tápanyag- és víz- és fényigénye.

Csarab fajták (Calluna vulgaris Twin Girls)

Az egyik leglátványosabb őszi dísznövény apró fehér, rózsaszín és bíbor színű virágaival. Balkonládában különösen jól mutat – kifejezetten fényigényes -, cserepes növényként pedig otthonunk színpompás díszítője. Vízigényes, kétnaponta öntözzük.
A fotókon látható Calluna Twin Girls változat érdekessége, hogy egy tövön kétféle színű virágok nyílnak.

Tipp: aki megteheti, szoba- és balkonnövények locsolásához használjon kút- vagy esővizet a kemény csapvíz helyett. A kemény csapvíz 10%-os ételecettel lágyítható: egy liter vízhez kb. 10 ml ecetet keverjünk.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × kettő =

hirdetés