„Bátrabb vagy, mint hiszed, erősebb, mint sejted, és okosabb, mint véled.” ÉNtérKépem. Kreatív önsegítő könyvek kamaszoknak, fiataloknak

A felnőtteknek szóló önfejlesztő könyvek töretlenül népszerűek; mindig örülünk, ha a tinédzserek is kapnak a hétköznapokban is hasznosítható segítséget, és számukra is tudunk kívnálni egy-egy nívós kiadványt. Az „Éntérképem” könyv két változata 10-től 25 éves korig szólítja meg a gyerekeket, fiatalokat, könnyedén elsajátítható tudással és tippekkel vértez fel az önismeret és önfejleszés terén. Horváth Ria és Ságodi-Sturm Hajni művei kreatív önismereti gyakorlatokkal, bevált praktikákkal és rávezető kérdésekkel segítenek az „Éntérkép” megalkotásában.

A 10 éves kortól ajánlott „Első Éntérképem”, valamint a 16 éven felülieknek szóló, bővebb és mélyebb ismereteket átadó „Az Éntérképem” című kiadványok olyan útra navigálnak, ahol minden, az életkorra jellemző legfontosabb kérdésre választ kaphat egy tini vagy egy egyetemista. Ki ő? Miért lett ilyen? Milyen akar lenni? Hogyan indulhat el a számára kedvező úton? A tartalom 95 százaléka életkortól függetlenül is hasznosítható, így szülőknek is ajánlott olvasmány – főként mert a családi beszélgetések tehetik teljessé az „Éntérképem” hatását.

A szerzőkről. Horváth Ria pedagógusként évtizedek óta foglalkozik kamaszokkal, akiknek – tapasztalata szerint – rengeteg kérdése van az életről, de úgy látja, hogy megfelelő szakirodalom hiányában a válaszokhoz nem kapnak tudományos eredményeken alapuló, mégis élvezetesen megszerezhető ismereteket. Ságodi-Sturm Hajni nemzetközileg elismert coach egy világcégnél; öt gyermekes családanya, Hollandiában él. A könyvekhez Balázs Andrea készített grafikákat; nem csupán tartalmas, de látványra is megragadó, izgalmas kötetek születtek, a könyvek remek vizuális kommunkációt alkalmaznak.

Ria és Hajni, az Éntérképem kötetek szerzői

Mennyire képesek a tinédzserek az életük és az érzelmeik tudatos irányítására?

– Ez a kérdés felmerülhet bárkiben. Igenis képesek rá, csak szükséges alapismeretek és azon kívül a coach szakma titka kell hozzá: a megfelelő kérdéseket feltenni. Tiniknek, a fiatalok nyelvén szólnak a könyvek. Ezért használunk például egy fagyis hasonlatot, amely az agy területeinek és funkciójuknak megértéséhez az egész könyvön át alkalmazott alapot ad. Ezért idézzük Justin Bieber és a Harry Pottert alakító Daniel Radcliffe nyilatkozatait is a függőségekről szóló részben. Így a boldogság magvait ültetjük el a fejekben, ami rögtön beugrik az olvasóknak, ha a leírt élethelyzetekben találják magukat – fogalmaz Ságodi-Sturm Hajni.

Az álmok és a célok kijelölésében is segítséget nyújtanak az „Éntérképem” könyvek.

– A leírt módszerek bizonyítottan működnek, például itt, Hollandiában is sikerrel alkalmazzák – mondja Hajni.

Ha van olyan korszak, amikor önmagunk megismerése, az érzelmek kezelése, és a megfelelő szemléletmód kialakítása fontos, az a kamaszkor. Olyan készségek ezek, amelyek felnőttként is fontosak, mégsem mindig egyszerű az elsajátításuk. A mai tizenévesek jövőbeli sikere egyértelműen azon fog múlni, hogy mennyire rendelkeznek ezekkel a képességekkel. Ehhez nyújt segítséget az Első Éntérképem c. kiadvány. A 10-15 éves korosztálynak szól, hogy megismerjék önmagukat, megtanulják felismerni és kezelni az érzelmeiket, illetve önbizalmat és pozitív gondolkodásmódot alakíthassanak ki. Száz oldalnyi tartalom, tele stratégiákkal, feladatokkal, tippekkel, amelyet több tucatnyi kamasz tesztelt.

 

Első Éntérképem

Ezt a könyvet 10-15 éveseknek ajánlják a szerzők. Miben segít? A szerzői ajánló szerint:

Megismered magad – elkészítheted a saját Első ÉNtérKÉPedet, amellyel önismeretre tehetsz szert.

Barátokat szerzel – megtanulhatod a hatékony együttműködés és kommunikáció csínját-bínját.

Magabiztossá válsz – a könyv interaktív gyakorlatai segítenek felismerni és kezelni az érzelmeidet és befolyásolni a gondolataidat.

Boldogabb leszel – a tudásanyag és a feladatok elvégzése lehetővé teszik a boldogabb életvezetést.

Ez a könyv rólatok és nektek szól így a kamaszkor elején, hogy megértsétek az agyi és lelki működésetekben zajló változásokat és hatásaikat, jobban érezzétek magatokat a bőrötökben és meg tudjatok felelni az élet kihívásainak. Mivel tudjuk, hogy szeretitek, ha az információ érdekes és könnyen érthető, a rövid leírásokat szellemes illusztrációk teszik még élvezhetőbbé.

Lapozz bele! >>

Itt lehet megrendelni >>

 

Az Éntérképem 

Az Éntérkép c. könyvet 16-25 éves fiataloknak ajánlják a szerzők, de mindenkinek szól, aki szeretne hatékonyabban működni, nincs ideje több tucat könyvet elolvasni és szeretne ezen úgy dolgozni, hogy közben élvezi is azt. 

– Ez a könyv rólatok és nektek szól, hogy jobban érezzétek magatokat és meg tudjatok felelni az élet kihívásainak. A könyv tudásanyaga és gyakorlatai segítenek, hogy önmagad kutatójává válhass, és így elég ismeretet szerezz magadról az ÉN térKÉPed felrajzolásához. Az önismeret és az önfejlesztés a saját sorsod alakításának kulcsa: életed minden területére kihat az, hogy jóban vagy-e önmagaddal, fenn tudod-e tartani a lelki egyensúlyodat, milyenek a kapcsolataid és meg tudod-e valósítani – a megfelelően kitűzött – céljaidat.

Minden gyakorlat rólad szól. Vannak olyanok, amelyek a mostani énedet térképezik fel, mint például a tulajdonságaid listázása, az életvonalad felrajzolása vagy az értékrended meghatározása. Mások inkább a jövőbeni énedről vagy a kapcsolataidról szólnak. A szokásalakító eszköz segít például, hogy végre ne csak kívánság, hanem valóság legyen az az új szokás, amit régóta szeretnél kialakítani. A kapcsolati minőség-ellenőrző kitöltése után máris többet értesz a kapcsolataidról,  ha tudsz a kapcsolati mérgekről és ezért beveted az ellenmérgeket, na meg betéteket képzel szeretetnyelveken, máris boldogabb leszel – és mások is körülötted. Ha nincs még (élet)célod, a könyv segítésével az is kitűzheted!

Lapozz bele! >>

Itt lehet megrendelni >>

 

Információk, érdekességek: www.enterkepem.hu

A címben olvasható idézet forrása: A. A. Milne, Micimackó

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1 × egy =

hirdetés