Befőttes üvegből csapos italadagoló

hirdetés

hirdetés

Körülnéztünk jó pár hazai webshopban, s arra jutottunk, hogy könnyebb elkészíteni, mint beszerezni széles szájú csapos üveget. Mutatós és praktikus – bizonyára sokan szeretnének hasonlót. Néhány külföldi webáruházban ugyan találni szép darabokat, a Pottery Barn jelenleg 55 dollárért kínál italadagolós üveget – leárazva is elég drága. Fanni nem vette, hanem elkészíttette a saját csapos üvegét – jól sikerült, megmutatjuk!

– Oly’ rég szerettem volna egy ilyet, s már majdnem megrendeltem Angliából – írja Fanni. Volt három nagyobb befőttes üvege, amelyeket alkalmasnak talált. Felkeresett egy üvegest, s megkérte, fúrjon lyukat az üvegekre.  Az üveges vállalta a szokatlan megbízást, bár jelezte: az üveg fúrás közben megrepedhet, s garanciát sem tud vállalni arra, hogy használat közben nem történik baja. Sikerrel járt.

A szükséges eszközök

– tetszőleges méretű és formájú üveg, aminek a fala nem túl vékony

– leeresztő (réz) csap – létezik műanyag változata is, de a réz jobban passzol az üveghez

– szilikon ragasztó

– ellenanya 1 db

– gumitömítés 2db (egy kintre és egy bentre)

– egy ügyes üveges, aki kifúrja az üveget, s össze is szereli

Képekben

 

Fanni, az Édes Öko Otthon bloggere

Édes Öko Otthon >>

 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
1 hozzászólás
  1. Az “ellenanya” mindenképp saválló acél vagy réz legyen, mert kioldódhatnak belőle nemkívánatos/mérgező anyagok. A képen látható lehet horganyzott vas, ami nem jó. Amúgy ötletes!

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás