Mire figyeljünk otthonunk bejáratának kialakításakor? Feng Shui tippek

Az ajtó, ha a test egyes részeinek fogjuk fel a lakásunk elemeit, a szájnyílással analóg. Itt áramlik be az éltető energia (chi), mint ahogy a szájunkon a táplálék. Ebből következően a Feng Shui elsődleges törekvése a bejárati ajtót illetően, hogy minél több és jobb minőségű energiát vezessen be az otthonunkba.

Fotó: sokice.com

Számtalan tényező károsítja a beáramló energiát, mint ahogy számtalan ártalmas táplálék is létezik. Néhány károsító forrás: kosz, málladozó festék, kiégett világítás, száraz növények a bejárat mellett, túl nagy üvegfelület, kutyapiszok és sorolhatnánk még. Ha megtisztítjuk bejáratunkat, képletesen megtisztítjuk az életünkbe áramló lehetőségeket is, hogy azok javunkat szolgálják, ne ellenünk dolgozzanak.

Amennyiben úgy érezzük, hogy elkerülnek a lehetőségek, nézzük meg a névtáblánk állapotát. Ha nincs névtábla, az lelkileg azt jelzi, hogy szeretnénk elbújni, félünk a kihívásoktól. Noha szavakban talán panaszkodunk, hogy nem történik velünk semmi, de valójában szorongunk, hátha a történés negatív irányú lesz. A névtábla az aktuális állapotot rögzítse. Húsz évvel a válás után, ha az asszony még mindig a volt férj nevét tartja kint a névtáblán, az mutatja lelkiállapotát ez ügyben. Sokan azt hiszik, hogy ezek apró dolgok. De nem! Pontosan ezek az apró dolgok árulják el a lélek mélyén megbúvó, igaz érzéseinket és gondolatainkat. Amennyiben többen élnek egy otthonban, akkor is fontos, hogy minden ott élő neve szerepeljen a névtáblán. Jó megoldás pl. Kovács család, Kovács-Szabó.

A bejárat fontos eleme a csengő vagy kopogtató. Amennyiben nincs, nem működik vagy olyan ragacsos, koszos, hogy legszívesebben gumikesztyűt húznánk, mielőtt hozzáérnénk, ezek mind-mind jelzések; arról tudósítanak, hogy az ott élők mennyire hallják meg az idő szavát, mennyire figyelnek a környezetükben lévő más emberekre, milyen módon viszonyulnak társaikhoz.

A bejárati ajtónak minimum 90 fokos szögben kell nyílnia ahhoz, hogy életünkbe minden lehetőség zavartalanul áramolhasson be. Ha mögötte bútorokkal, kabátokkal, felesleges lomokkal vagy bármilyen más módon eltorlaszoljuk a nyílást, akkor környezetünk szimbolikusan azt jelzi, hogy nem fogadunk el minden kedvező lehetőséget.

Fotó: amazon.com

Saját magunkat zárjuk ki sok esetben a kedvező változásokból, magunknak ártunk. Egy pár például azzal keresett meg, hogy nem tudják lakásukat eladni, pedig hatalmas árengedményt is tettek és otthonuk valóban nívósan kialakított. A környékükön pedig több hasonló, de rosszabb minőségűt is eladtak már drágábban, de nekik nem megy. Miután a bejárati ajtajuk alig nyílt a mögötte halmozódó ruhák miatt, az átalakítás nem igényelt túl sokat. Megdöbbenve tapasztalták, hogy pár hét elteltével már az ügyvéd irodájában írták alá az adás-vételi szerződést.

A Feng Shui kínálta orvoslási eszközökből talán mindannyiunk számára a legismertebb a szélcsengő. Azért említem a bejárati ajtónál, mert energetikailag itt a legkedvezőbb, lévén a bejáraton beáramló kedvező energiát erősíti fel.

A bejárati ajtón belül kell elhelyezni olyan formában, hogy a nyíló ajtó szólaltassa meg. Természetesen fontos az anyaga, minden égtájon szigorúan szabályozott, hogy milyen anyagból készült szélcsengőt alkalmazhatunk. Észak: fém, üveg. Kelet, dél-kelet: üveg, fa. Dél: fa, bőr, műanyag. Észak-kelet, dél-nyugat: bőr, műanyag, kerámia, porcelán, agyag. Nyugat, észak-nyugat: fém, kerámia, porcelán, agyag.

Halzer Dorottya, okleveles Feng Shui konzultáns, www.afengshui.hu

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − tíz =

hirdetés