„Bekapcsoljuk a sulit!” Új közösségi kampány indult, több tízezer iskolás digitális tanulását tenné lehetővé az OtthON Program

Az alábbi animáció sok nagycsaládosnak lehet ismerős a mostani helyzetben. Nézzétek csak!

Az OtthON – bekapcsoljuk a sulit! elnevezésű közösségi kampány abban próbál megoldást nyújtani, hogy ne egy számítógépen kelljen osztozkodniuk a családtagoknak. Sok gyermek azért nem tud részt venni a digitális távoktatásban, mert nincs megfelelő eszköze – számítógép, laptop, okostelefon – hozzá. Sokféle kezdeményezés indult a megsegítésükre; ezek egyike az OtthON Program, ami április végén indult.

Az OtthON Program célja, hogy már 33 ezer forintból olyan otthon tanuláshoz szükséges eszközt biztosítson annak a több tízezer iskolás korú gyereknek, akik megfelelő infrastruktúra hiányában nem tudnak részt venni a digitális távoktatásban a karantén ideje alatt. Új gépek helyett használt eszközökre gyűjtenek, ami amellett, hogy az optimális ár miatt a lehető legtöbb gyerek távoktatását teszi lehetővé, a fenntartható gondolkodást is erősíti a diákokban. Családok helyett oktatási intézményekhez juttatják el a számítógépeket, akik rendszeres igényfelmérés alapján térítésmentesen adják kölcsön az adományozott eszközöket a családoknak. A karanténhelyzet megszűnésével az eszközök az iskolák tulajdonában maradnak, és továbbra is ingyenesen kölcsönözhetőek lesznek a diákok számára a jövőben.

OtthON Program – kik állnak mögötte?

Korábbi, hasonló projektből (Wifi-falu) széleskörű tapasztalatokkal rendelkező, releváns szakterületekről érkező lelkes civilek, akik a United Way Magyarországgal – amely a világ legnagyobb, magánadományokból fenntartott non-profit szervezetének, a United Way nemzetközi hálózatának a tagja – együtt szeretnének megoldást találni a kialakult helyzetre.

Minden olyan tanköteles diáknak gyűjtenek, aki anyagi vagy infrastrukturális korlátok miatt nem tud részt venni a napi online oktatásban.

Távoktatási célra megfelelő használt, de felújított asztali számítógépekre és tanuláshoz megfelelő sávszélességű stabil internet kapcsolatot szeretnének adományozni iskolák és egyéb oktatási intézmények számára, melyek ezeket az eszközöket kölcsön tudják adni diákjaiknak a jelen helyzet idejére.

Az adományozás menetéről a bekapcsoljukasulit.hu weboldalon lehet tájékozódni. Itt látható, hogy eddig hány ún. számítógép-csomagot tudtak létrehozni a pénzadományokból, az eszközfelajánlások révén. A weboldalon arról is látható információ, hogy kiket segítettek eddig – jórészt gyermekotthonokat az ország több pontjáról.

Az OtthON program Facebook oldala itt érhető el >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × öt =

hirdetés