Betonka. Az építőanyag megszelídítése: ékszerek, használati tárgyak, lakberendezési kiegészítők betonból

Finom szemcséjű beton az alapja Gulyás Dóra kreatív tárgyainak, melyeket sokféleség jellemez funkció, forma, és szín szerint egyaránt. A beton még mindig trendi a belsőépítészetben és a lakberendezésben, s mint azt a Betonka termékek igazolják: alkalmazásának szinte csak a fantázia szab határt. 

A Betonka története kalandosan indult, voltaképpen a világjárvány hívta életre, Dóra ugyanis 2020 tavaszán elveszítette az állását. Reklámügynökségnél dolgozott, megszokta a pörgést, érthetően nehezen viselte a tétlenséget és a bezártságot, ezért eleinte pusztán saját maga szórakoztatására betontárgyak tervezésébe, kivitelezésébe kezdett. Mint mondja, egy ideje már kerülgette a kisebb kiszerelésben kapható hobbibetont, de a kényszerpihenőnek köszönheti, hogy kipróbálta a betonöntést. Májustól augusztusig fejlesztette a technikát, majd augusztusban megszületett a Betonka, és Dóra azóta saját vállalkozásának szenteli a munkaidejét.

– Amióta az eszemet tudom, alkotok. A Betonka is hobbinak indult, de az életemmé vált – mondja. Dóra a natúr beton tárgyakat különböző technikával – festéssel, ragasztással, felületkezeléssel – dekorálja. Nem a teljes felület kap díszítést annak érdekében, hogy a beton markáns karaktere érvényesüljön. Személyes kedvenceként a levél formájú tálakat említi és a festett tálakat.

 

Lenyűgöző a beton sokoldalú felhasználási módja, sokan nem is gondolnák, hogy a jellegtelennek tűnő építőanyagból mennyi mindent lehet kihozni! Dóra kikísérletezte, hogyan lehet mintázni a betont, így a repertoárjában már dombornyomott tárgyak is megtalálhatók… Fülbevaló, medál, karkötő, gyűrű, fedeles díszdoboz, hűtőmágnes, figurális telefonállvány, designer állólámpa, mécsestartó, Star Wars kabalák, minimalista virágtartó, szappan- és fogkefetartó, könyvtámasz stb. egyaránt megtalálható a színes kínálatban. Dóra legutóbb tortaállványt készített, de lámpaburát is kértek már tőle… 

 

Dórával az alábbi közösségi felületeken lehet felvenni a kapcsolatot:

Betonka a Facebookon >>

Betonka az Instagramon >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

3 + 2 =

hirdetés