Bevált recept sajtos szálhoz

Egy finom – klasszikus – sós nasi, amiből nyugodtan készíthetünk nagyobb mennyiséget, mivel hűvösebb helyen letakarva  vagy fedeles dobozban napokig friss marad. Veronika receptje.

Hozzávalók

50 dkg rétesliszt

50 dkg sima liszt

2 csomag szárított élesztő

40 dkg margarin

10 dkg disznózsír

2 tojássárgája

2-3 deci tejföl (szükség szerint)

2 teáskanál só (ízlés szerint sózzuk)

1 tojás a kenéshez

20 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A szitált lisztekhez hozzáadom a szárított élesztőt és a sót. Belemorzsolom a margarint és a zsírt. Két deci tejfölben elkeverem a két tojássárgáját, majd hozzáadom a száraz anyaghoz. Az egészet alaposan összegyúrom. Ha szükséges, adok még hozzá tejfölt és sót. A masszát kettévágom, két cipót formálok, majd legalább fél óráig pihentetem.

Pihentetés után lisztezett munkafelületen nagyjából 1 centi vastagra nyújtom az egyik cipót. Megkenem a felvert tojással és megszórom reszelt sajttal. Derelye- vagy pizzavágóval hosszabb rudakat vágok, s ezeket rögtön a tepsibe  teszem.

A másik cipót kicsit vastagabbra nyújtom, megkenem a felvert tojással, majd megszórom köménymaggal és ezekből is rudacskákat vágok. Előmelegített sütőben 180-as hőfokon nagyjából 20 perc alatt készre sütöm.

Jó étvágyat hozzá!

wagnerveronika_jo

Fotó, szöveg: Wágner Veronika

 

Ajánló

citromhabos600_400

Üdítő krémdesszert: citromhabos álom

Meggyes-mákos kocka meggyöntettel

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − 8 =

hirdetés