Birsalmás-diós kevert süti

Beérett a birsalma; párolva vagy főzve süteményekbe is felhasználható. Kevert sütit készítettünk belőle, a tésztát dióval és zabpehellyel dúsítottuk.

Hozzávalók 22×22 cm tepsihez

3 egész tojás

5 dkg olvasztott – nem forró – vaj

15 dkg barna cukor

1 csomag vaníliás cukor

20 dkg liszt

1/2 csomag sütőpor

fél pohár kisdobozos joghurt

3 ek apró szemű zabpehely

maréknyi dió durvára vágva vagy nagyobb darabokban

3 birsalma

1 tk őrölt fahéj és szegfűszeg keveréke

fél citrom leve

2 ek cukor

víz

Elkészítés

A birsalmát mosd meg, vágd négyfelé, hámozd meg, majd vágd apró kockákra.

A vizet forrald fel a cukorral, a szegfűszeggel és a fahéjjal, majd főzd puhára a birsalmakockákat.

Ha megpuhult, öntsd le róla a vizet és hagyd kihűlni.

Állítsd össze a tésztát. A tojást egészben keverd alaposan össze a cukorral, add hozzá a vajat, a vaníliás cukrot, a joghurtot végül a sütőporral elkevert lisztet és a zabpelyhet. A végén keverd hozzá a diót és a birsalmát.

Előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd kb. 30 percig.

Hagyd kihűlni, majd szeleteld meg és hintsd meg szőlőcukorral vagy porcukorral.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × kettő =

hirdetés