Bögrés túrófánk. Ripsz-ropsz elkészíthető farsangi finomság

Sokféle változata létezik ennek az egyszerűen, gyorsan elkészíthető túrófánknak. Bögrével is kimérhetjük a hozzávalókat.

Hozzávalók

1 bögre túró (25 dkg)

1 bögre tejföl

1 bögre liszt

2 evőkanál cukor

2 evőkanál búzadara

1,5 citrom reszelt héja

1 csipet só

1 tk vanília

2 kk sütőpor

tojás

Szóráshoz

1/2 bögre cukor

1 evőkanál kardamom

olaj a sütéshez

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

túrófánk fánk túróAki ragaszkodik a formás fánkokhoz, az duplázza meg a liszt mennyiségét, de legalább 1,5 bögrét használjon. Aki nem bánja, ha nem szépek a fánkok, viszont pihekönnyűek, az készítse egy bögre liszttel. Egy kisebb bögrét használtam, amibe pont 25 dkg túró fért.

A túrót törjük össze villával, adjuk hozzá a cukrot, a tojást, a tejfölt, a vaníliát, és keverjük el, majd a lisztet keverjük el a sütőporral vagy szódabikarbónával és adjuk a túrós masszához. Reszeljük bele a héjat, adjuk hozzá a darát.

Hevítsünk olajat – ne legyen nagyon forró -, és egy kanállal szaggassuk bele a tésztát.

Én a forró olajba adagoltam a tésztát, majd mérsékeltem a hőfokot, és lefedtem. Három perc elteltével megfordítottam, és aranybarnára sütöttem.

Egy tálba keverjük el a cukrot egy púpozott evőkanál őrölt kardamommal, és forgassuk bele a forró fánkokat. (A kardamom elhagyható, bár remek ízt ad neki.)

Magában vagy áfonyadzsemmel kínáljuk.

Fotó, recept: B. Csánk Györgyi Csak, mert szeretem >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + tizenhárom =

hirdetés