Felfrissít és melegít: Bombardino, a forró energiaital

A Bombardino az olasz Alpok környékéről származó alkoholos forró ital; egyszerre melengeti a testet, és fel is frissíti azt. Lombardia környékén ez az ital szervesen kapcsolódik a síeléshez, és általában a téli sportokhoz. Forró energiaital. Házilag is elkészíthető, alkoholmentes változatban is.

Fotó: Michela Simoncini

Hozzávalók 1 adaghoz

fél dl konyak vagy barna rum

1 dl tojáslikőr 

(alkoholmentes változathoz: 1 tojás sárgája + 2 dl tej + vaníliás cukor)

tejszínhab 

őrölt fahéj ízlés szerint

Elkészítés

Melegítsd fel a tojáslikőrt egy kisebb edényben, ha már forró, de még nem forr, add hozzá lassan a konyakhoz vagy a barna rumhoz. Keverd össze, majd töltsd bögrébe. Adagolj rá tejszínhabot és szórd meg fahéjjal. Ha gyerekeknek készíted, a tojáslikőrt 1 felvert tojássárgához adj 2 deci tejet és ízesítsd vaníliás cukorral. Kevergetve melegítsd fel, hő hatására az ital besűrűsödik. 

A Bombardino a 91. szezonját megnyitó Városligeti Műjégpálya Hüttéjének, büfékínálatának egyik idei újdonsága; gyermekek számára vaníliás alapízzel és tejszínhabbal készül, a felnőtteknek barna rummal egészül ki.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + tizennégy =

hirdetés