Felfrissít és melegít: Bombardino, a forró energiaital
A Bombardino az olasz Alpok környékéről származó alkoholos forró ital; egyszerre melengeti a testet, és fel is frissíti azt. Lombardia környékén ez az ital szervesen kapcsolódik a síeléshez, és általában a téli sportokhoz. Forró energiaital. Házilag is elkészíthető, alkoholmentes változatban is.
Fotó: Michela Simoncini
Hozzávalók 1 adaghoz
fél dl konyak vagy barna rum
1 dl tojáslikőr
(alkoholmentes változathoz: 1 tojás sárgája + 2 dl tej + vaníliás cukor)
tejszínhab
őrölt fahéj ízlés szerint
Elkészítés
Melegítsd fel a tojáslikőrt egy kisebb edényben, ha már forró, de még nem forr, add hozzá lassan a konyakhoz vagy a barna rumhoz. Keverd össze, majd töltsd bögrébe. Adagolj rá tejszínhabot és szórd meg fahéjjal. Ha gyerekeknek készíted, a tojáslikőrt 1 felvert tojássárgához adj 2 deci tejet és ízesítsd vaníliás cukorral. Kevergetve melegítsd fel, hő hatására az ital besűrűsödik.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.