Brownie cukor- és gluténmentesen

Brownie cukormentesen? Nem lehetetlen. Ajánljuk az alábbi receptet!

Hozzávalók

20 dkg legalább 70% kakaótartalmú étcsokoládé (lehet cukormentes is)

2-3 evőkanál Eritrit (Ízlés szerint édesítsük! Ha cukormentes étcsokoládét használunk, ennél a mennyiségnél több kerüljön a tésztába.)

4 egész tojás

7 dkg kakaópor

7 dkg finomliszt (ha gluténmentes brownie-t szeretnénk, használjunk zablisztet!)

20 dkg vaj

1 tk sütőpor

Elkészítés

Keverjük össze egy tálban a száraz hozzávalókat.

Az étcsokit, a vajat gőzfürdő felett olvasszuk meg. 

A masszához keverjük apránként hozzá a száraz összetevőket, végül az egészben habosra kevert tojást.

A masszát öntsük sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe vagy tortaformába.

Előmelegített sütőben a sütési idő 180-as hőfokon kb. 30 perc.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × négy =

hirdetés