Macskabagoly, őstulok, hiúz, barnamedve és még sokan mások. A páratlan szépségű Budakeszi Vadaspark képekben

A Budakeszi Vadaspark 30 hektáros területén testközelből láthatók szinte az összes Magyarországon élő vadfaj egyedei – haszon- és háziállatok is -, emellett páratlan természeti szépségekben lehet részünk, a Vadaspark ugyanis a hazai erdők szinte teljes ökoszisztémáját felvonultatja.

Az állatok elkerítve, de kiterjedt természetes környezetben élnek. A területen található egy kalandpark is; a hely emellett valóságos gyerekparadicsom a környezettel harmonizáló játszóterekkel, szabadtéri oktató játékokkal, és állatsimogatóval.

– Célul tűztük ki a vadon élő állatvilág megismertetését, a vadállomány és környezetének bemutatását, rámutatva a vad és a környezet kapcsolatára, továbbá, hogy az itt látottak alapján felkeltsük az érdeklődést a vad megbecsülése iránt. Segíteni szeretnénk emellett az ifjúság nevelésében, az élővilág szemléltetésével az oktatásban – olvasható a Vadaspark tájékoztatójában.

A Vadasparkban élő állatok, a teljesség igénye nélkül: üregi nyúl, pele, vadászgörény, patkány, nyest, holló, aranysakál, nyestkutya, mosómedve, eurázsiai hiúz, európai vörös róka, vadmacska, mókus, sün, örvös galamb, kuvik, muflon, szürke farkas, barnamedve, gímszarvas, őz, dámszarvas, vaddisznó, vadló, vízibivaly, őstulok, pusztai sas, fácán, mangalica, magyar racka juh, házi kacsa, házi lúd, házi juh és kecske, üregi nyúl, európai vörös róka, közönséges erdei mókus, pusztai sas, egerészölyv, uhu, macskabagoly, szarka, tőkés réce, örvös galamb…

A képek, 2016. szeptember 10-én készültek

A Budakeszi Vadaspark Facebook oldala >>

Weboldal: www.vadaspark-budakeszi.hu

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + 5 =

hirdetés