Jóból is sok. Advent ünnep a budapesti Bazilikánál. Végigfotóztunk egy estét

Hazánk egyik legjelentősebb egyházi és idegenforgalmi nevezetessége, a Szent István Bazilika előtti tér ötödik alkalommal ad helyet az Adventi Ünnep c. esemény számára. A Bazilika tavaly felkerült a világ tíz legtöbbet fényképezett helyszínei közé a CNN listáján. Látványa valóban impozáns, bár az adventi forgatagból vegyes érzésekkel távoztunk, mert aminek az ünnep előtt helye van a Vörösmarty téri adventi vásárban, azt nem feltétlenül szerencsés kitelepítené a Bazilika elé.

A Bazilika előtti tér látványa esténként megragadó: a tér közepén álló 9 méter magas karácsonyfa kék fényeivel hívogató, a fa körül magasan szétterülő fényfüzér csalogató, a tér közepére telepített kétszáz négyzetméteres jégpályán kisebb, nagyobbacska gyerekek korcsolyáznak (a pálya használata ingyenes), a feldíszített vásári bodegák mesebeli hangulatot keltenek.

Sötétedés után félóránként elsötétedik a Bazilika fronthomlokzata; színpompás, karácsonyi ihletésű (világi) rövidfilmek kelnek életre rajta. A téren vásári portékák százait láthatjuk – a plüss pingvinektől kezdve, a műgyanta Betlehemektől a márkás bőrtáskákig meglehetősen vegyes a felhozatal.

Bőséges az étel- és italkínálat is; ez a térre nyíló Zrínyi utcáról is elmondható, ahol street food jelleggel nemzeti ételspecialitásokkal, italkülönlegességekkel várják az érdeklődőket. Az utcát teljes hosszában gasztro kiállítók töltik meg; itt tegnap este kifejezetten kevés embert láttunk, ettől függetlenül a kezdeményezés beválthatja a hozzá fűzött reményeket.

Szerda esti hangulatok. A fotók 2015. december 2-án készültek

Kapcsolódó összeállítás

Megnyílt az adventi és karácsonyi vásár Budapesten

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × kettő =

hirdetés