Bundás almaszeletek

Gyorsan elkészíthető ízletes desszert: almaszeletek bundában. 

Elkészítés

Az almákat meghámozom, óvatosan kivájom a magházukat, és nagyjából 1 centi vastag szeleteket vágok belőlük. Megforgatom őket fahéjas porcukorban. Sűrű palacsintatésztát készítek (3 almához 2 tojásból készítettem). A sűrű masszában megforgatom az almaszeleteket, és nem túl forró főzőlapon, vagy közepes lángon teflonos palacsintasütőben mindkét oldalukat pirosra sütöm. Az almaszeletek kicsit megpuhulnak, de nem esnek össze.

Tálalási tipp: a még forró, vagy meleg almaszeletekre fahéjas porcukrot szórok, majd egy-egy gombóc vaníliafagyi kerül rájuk. Házi gyümölcslekvárral is nagyon finom!

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három + 2 =

hirdetés