Bundás almaszeletek
Gyorsan elkészíthető ízletes desszert: almaszeletek bundában.
Elkészítés
Az almákat meghámozom, óvatosan kivájom a magházukat, és nagyjából 1 centi vastag szeleteket vágok belőlük. Megforgatom őket fahéjas porcukorban. Sűrű palacsintatésztát készítek (3 almához 2 tojásból készítettem). A sűrű masszában megforgatom az almaszeleteket, és nem túl forró főzőlapon, vagy közepes lángon teflonos palacsintasütőben mindkét oldalukat pirosra sütöm. Az almaszeletek kicsit megpuhulnak, de nem esnek össze.
Tálalási tipp: a még forró, vagy meleg almaszeletekre fahéjas porcukrot szórok, majd egy-egy gombóc vaníliafagyi kerül rájuk. Házi gyümölcslekvárral is nagyon finom!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.