Bundás alma és banán
Gyorsan elkészíthető, laktató reggeli vagy gyors desszert.
Hozzávalók 2 személyre
A sűrű palacsintatésztához
3 banán félbevágva, majd hosszában fél centi vastagra szeletelve
(banánból, almából, puha körtéből vegyesen is készíthetjük)
1 egész tojás
3 evőkanál dkg liszt (kb. 5 dkg)
1,5 dl tej (a tej harmadát szénsavas ásványvízzel, szódavízzel helyettesíthetjük)
1 evőkanál napraforgó olaj
csipetnyi só
1 evőkanál barnacukor (kristály- vagy porcukor is jó hozzá)
2 dkg vaj a sütéshez
fahéjjal kevert porcukor v. szőlőcukor szóráshoz
Elkészítés
Sűrű palacsintatésztát készítünk: a tojást egy kisebb tálba ütjük, felverjük kézi habverővel, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a cukrot, az olajat. Csomómentesre keverjük, majd a tejet fokozatosan hozzáöntjük. Sűrű palacsintatésztát kapunk, ebbe forgatjuk a szeletelt banánt vagy a karikára vágott almát.
Serpenyőben, teflonos palacsintasütőben egyaránt megsüthető. Felhevített vajon a masszába forgatott gyümölcsdarabok mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Hagyjuk pár percig hűlni, s máris tálalható. Fahéjas porcukorral hintsük meg.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.