Bundás alma és banán

Gyorsan elkészíthető, laktató reggeli vagy gyors desszert.

Hozzávalók 2 személyre

A sűrű palacsintatésztához

3 banán félbevágva, majd hosszában fél centi vastagra szeletelve

(banánból, almából, puha körtéből vegyesen is készíthetjük)

1 egész tojás

3 evőkanál dkg liszt (kb. 5 dkg)

1,5 dl tej (a tej harmadát szénsavas ásványvízzel, szódavízzel helyettesíthetjük)

1 evőkanál napraforgó olaj

csipetnyi só

1 evőkanál barnacukor (kristály- vagy porcukor is jó hozzá)

2 dkg vaj a sütéshez

fahéjjal kevert porcukor v. szőlőcukor szóráshoz

Elkészítés

Sűrű palacsintatésztát készítünk: a tojást egy kisebb tálba ütjük, felverjük kézi habverővel, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a cukrot, az olajat. Csomómentesre keverjük, majd a tejet fokozatosan hozzáöntjük. Sűrű palacsintatésztát kapunk, ebbe forgatjuk a szeletelt banánt vagy a karikára vágott almát.

Serpenyőben, teflonos palacsintasütőben egyaránt megsüthető. Felhevített vajon a masszába forgatott gyümölcsdarabok mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Hagyjuk pár percig hűlni, s máris tálalható. Fahéjas porcukorral hintsük meg.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 2 =

hirdetés