Bundás hagymakarika sütőben készítve
Sokunk kedvence a panírozott hagymakarika. Mirelit változatban beszerezhető, de érdemes ezt is házilag elkészíteni. Ha nem olajban sütjük ki, hanem sütőben készítjük, nem fog tocsogni a zsiradékban.
Sült hagymakarika sokféleképpen készíthető. A forró olajban kisütött változathoz kizárólag liszt is elég a panírozáshoz. A lisztet sóval, őrölt fűszerekkel keverjük össze, ebben forgatjuk meg az félujjnyi vastag hagymakarikákat, majd felforrósított zsiradékban aranybarnára sütjük. Sűrű, kevés sütőpor hozzáadásával készített palacsintatésztában is megforgathatjuk a hagymát, a masszába szezámmagot is keverhetünk. Készíthetjük hagyományos panírral is (liszt-tojás-zsemlemorzsa), ez esetben kétszer forgassuk meg a hagymakarikákat a tojásban és a morzsában. Nem kell duplán panírozni, ha a felvert tojáshoz joghurtot keverünk kapunk (1 tojáshoz fél doboznyi, lehetőleg zsírosabb görög joghurtot keverjünk). Ezt a változatot nemcsak olajban, hanem sütőben is megsüthetjük.
Panírozáshoz apróra vágott burgonyachipset vagy kukoricapelyhet is felhasználhatunk.
Hozzávalók (4 adag)
2 nagy vöröshagyma
6 dkg liszt
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál fekete bors
1/4 teáskanál cayenne bors
100-150 g mozsárban vagy aprítógépben apróra vágott kukoricapehely (burgonyachips-szel is készíthető)
1 kis dobozos natúr joghurt
2 tojás
+ 2 evőkanál liszt
kevés olaj a kenéshez
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A sütőlemezre tegyünk sütőpapírt, és kenjük meg olajjal.
Egy keverőtálban keverjük össze a joghurtot a tojásokkal és a 2 evőkanál liszttel.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a kétféle borsot.
A burgonyachipset aprítógépben vagy mozsárban vágjuk/törjük apróra.
A hagymát pucoljuk meg, szeleteljük 0,5-1 centi vastagra, majd szedjük gyűrűire.
A hagymakarikákat tegyük először a fűszeres lisztbe, majd a tojásos-joghurtos masszába, végül a kukoricapehelyben/chips-ben forgassuk meg.
A panírozott hagymakarikákat fektessük egymás mellé a sütőlemezre; 180-as hőfokon kb. 15 percig süssük. Forgassuk meg, és süssük kb. 15 percig a másik oldalát is.
Recept: www. zoomyummy.com | Fotók: www.couponclippingcook.com
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.