Bundás hagymakarika sütőben készítve

Sokunk kedvence a panírozott hagymakarika. Mirelit változatban beszerezhető, de érdemes ezt is házilag elkészíteni. Ha nem olajban sütjük ki, hanem sütőben készítjük, nem fog tocsogni a zsiradékban. 

Sült hagymakarika sokféleképpen készíthető. A forró olajban kisütött változathoz kizárólag liszt is elég a panírozáshoz. A lisztet sóval, őrölt fűszerekkel keverjük össze, ebben forgatjuk meg az félujjnyi vastag hagymakarikákat, majd felforrósított zsiradékban aranybarnára sütjük. Sűrű, kevés sütőpor hozzáadásával készített palacsintatésztában is megforgathatjuk a hagymát, a masszába szezámmagot is keverhetünk. Készíthetjük hagyományos panírral is (liszt-tojás-zsemlemorzsa), ez esetben kétszer forgassuk meg a hagymakarikákat a tojásban és a morzsában. Nem kell duplán panírozni, ha a felvert tojáshoz joghurtot keverünk kapunk (1 tojáshoz fél doboznyi, lehetőleg zsírosabb görög joghurtot keverjünk). Ezt a változatot nemcsak olajban, hanem sütőben is megsüthetjük.

Panírozáshoz apróra vágott burgonyachipset vagy kukoricapelyhet is felhasználhatunk.

Hozzávalók (4 adag)

2 nagy vöröshagyma

6 dkg liszt

1/2 teáskanál só

1/4 teáskanál fekete bors

1/4 teáskanál cayenne bors

100-150 g mozsárban vagy aprítógépben apróra vágott kukoricapehely (burgonyachips-szel is készíthető)

1 kis dobozos natúr joghurt

2 tojás

+ 2 evőkanál liszt

kevés olaj a kenéshez

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A sütőlemezre tegyünk sütőpapírt, és kenjük meg olajjal.

Egy keverőtálban keverjük össze a joghurtot a tojásokkal és a 2 evőkanál liszttel.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a kétféle borsot.

A burgonyachipset aprítógépben vagy mozsárban vágjuk/törjük apróra.

A hagymát pucoljuk meg, szeleteljük 0,5-1 centi vastagra, majd szedjük gyűrűire.

A hagymakarikákat tegyük először a fűszeres lisztbe, majd a tojásos-joghurtos masszába, végül a kukoricapehelyben/chips-ben forgassuk meg.

A panírozott hagymakarikákat fektessük egymás mellé a sütőlemezre; 180-as hőfokon kb. 15 percig süssük. Forgassuk meg, és süssük kb. 15 percig a másik oldalát is.

Recept: www. zoomyummy.com | Fotók: www.couponclippingcook.com

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + kettő =

hirdetés